Svet

Tožilstvo opernega pevca obtožilo nacizma, ker prepeva opere Richarda Wagnerja

Deli na:
Tožilstvo opernega pevca obtožilo nacizma, ker prepeva opere Richarda Wagnerja

Foto: Wikipedia

Makedonsko tožilstvo je v sporočilu za javnost navedlo, da priprtega opernega pevca Igorja Durlovskega bremenijo tudi spogledovanja z nacizmom, ker so pri njem doma našli Wagnerjev libreto.

Socialist Zoran Zaev je v Makedoniji povsem izgubil kompas. Urad državnega tožilstva je po poročanju makedonske Republike v sporočilu za javnost navedel, da priprtega opernega pevca Igorja Durlovskega ne bremenijo le terorizma (njegov greh je, da je na protestih pel makedonsko himno), ampak tudi simpatiziranja z nacizmom.

Tožilstvo je do sklepa o simpatiziranju z nacizmom prišlo na podlagi med hišno preiskavo zaseženih glasbenih zvezkov in libretov, med katerimi so bila tudi dela Richarda Wagnerja, enega največjih skladateljev vseh časov.

Po poročanju Republike preiskovalci sprva niso vedeli, kdo Wagner sploh je, ko pa so se o njem pozanimali na internetu, so odkrili, da je bil nemški skladatelj eden od priljubljenih avtorjev Adolfa Hitlerja.

Tožilstvo naj bi že iskalo mednarodno pomoč pri ugotavljanju krivde Durlovskega, saj želi odkriti njegove mednarodne povezave z nacizmom. »V današnji demokratični Makedoniji je nesprejemljivo, da ima nekdo doma glasbene materiale, ki slavijo junaško ´tevtonsko naravo´,« po poročanju Republike pravijo na tožilstvu.