GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Todorić zbira dokaze proti "zločinskemu podvigu dela političnih elit"

Deli na:
Todorić zbira dokaze proti "zločinskemu podvigu dela političnih elit"

Foto: STA

Nekdanji predsednik uprave hrvaškega koncerna Agrokor Ivica Tordorić je danes na svojem blogu zapisal, da se bo na Hrvaško vrnil, kakor hitro bo zbral relevantne dokaze.

Z njimi se namerava zoperstaviti "skupnemu zločinskemu podvigu dela političnih elit in njihovih pomočnikov", poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Kot človek, ki so mu hudo kršene človekove pravice, s svojo odvetniško ekipo zbiram dokaze in dejstva, s katerimi bi se lahko zoperstavil lažem iz krivične prijave ter ubranil sebe in svoje sodelavce pred političnim pregonom, katerega cilj je potlačiti dejstvo, da je prav politika odvzela zasebno lastništvo, v katerem danes vladata brezvladje in kriminal," je Todorić zapisal na blogu, na katerem se redno oglaša od septembra.

Pripor, ki so ga odredili zanj, je po prepričanju Todorića le način, kako mu želijo preprečiti zbiranje dokazov in dokumentacije.



Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je v soboto razpisalo tiralico za Todorićem, potem ko je sodišče v sredo zanj odredilo pripor. Tožilstvo ga kot prvoosumljenega v primeru Agrokor obtožuje odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Todorić naj bi se nahajal v Londonu.

Hrvaška policija je v začetku tedna izvedla več hišnih preiskav ter prijela 12 nekdanjih vodilnih predstavnikov Agrokorja in bivše hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly zaradi suma finančnih malverzacij v koncernu. Vendar Ivice Todorića ter njegovih sinov Anteja in Ivana na hrvaških naslovih niso našli.

Kazenske ovadbe so vložili proti 15 osumljenim, nakar je preiskovalni sodnik v Zagrebu v sredo odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti, 30-dnevni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića.