Ivanka Trump Odkrito.si

Quincy Jones v postelji z Ivanko Trump?

Matijaš Jotić Svet24.si

FOTO: Starši pogrešajo 14-letnika: odšel od ...

Kristjan Gričnik Svet24.si

Je to trenutno najbolj popularen moški v ...

izsiljevanje, ponaredki Svet24.si

Je moja žena res na pornografskem posnetku? Kdo ...

Gigi Hadid Najstnica.si

'Vintage' sestri Hadid

peter prevc, Mina Lavtižar Njena.si

To je o nosečnosti povedal Peter Prevc

SEVE IN MILAN Njena.si

Milan slavil zmago na sodišču, Severine ni bilo ...

Svet

To je socialdemokratka, ki želi odpraviti pravico do azila na Danskem

Deli na:
To je socialdemokratka, ki želi odpraviti pravico do azila na Danskem

Foto: wikipedia

Na Danskem v zadnjem času dvigajo prah opozicijski danski socialdemokrati. Voditeljica stranke Mette Frederiksen namreč napoveduje odpravo pravice do azila na danskih tleh.

Zahteve po omejevanju pravice do azila ali celo po njegovi odpravi po navadi prihajajo s strani desno usmerjenih strank. Še zlasti so se te zahteve okrepili po septembru 2015, ko je Evropo zajel množičen val beguncev in migrantov.

Levica se spogleduje z desnico

Na Danskem, kjer je desnica na zadnjih volitvah zmagala predvsem zaradi obljub po strožji priseljeniški politiki, pa je na strune omejevanja priseljevanja začela brenkati tudi leva sredina.

40-letna Frideriksenova namreč želi svojo socialdemokratsko stranko vrniti na oblast tudi z radikalno spremembo azilne politike. Na kratko: Frideriksenova želi odpraviti pravico do azila na danskih tleh.

Dansko begunsko taborišče v Severni Afriki

Po njenem načrtu nedržavljani EU na Danskem ne bodo več mogli vložiti prošnje za azil. Kdor bo to vseeno storil, ga bodo premestili v dansko begunsko taborišče v Severni Afriki.

Danska bo nato sprejela samo begunce oziroma prosilce za azil v okviru kvot Združenih narodov, preostali – četudi jim bo Danska priznala azil – pa bodo morali po načrtu danskih socialdemokratov živeti v begunskih taboriščih Združenih narodov, še piše švicarski časnik Luzerner Zeitung.