Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

To je skrajnež, ki je duhovniku prerezal vrat: 19-letni Adel Kermiche

Deli na:
To je skrajnež, ki je duhovniku prerezal vrat: 19-letni Adel Kermiche

Foto: Twitter

Enega od dveh napadalcev na cerkev v Normandiji so že identificirali. Po besedah francoskega tožilca Francoisa Molinsa gre za 19-letnega Adela Kermicha, ki je bil znan varnostnim službam in je v času napada, med katerim je ubil 86-letnega duhovnika Jacquesa Hamela, nosil elektronsko zapestnico. Po poročanju britanskega časnike The Independent je bil Kermiche tisti, ki je duhovnika prisilil, da je pokleknil, nato pa mu prerezal vrat. Drugi skrajnež je vse skupaj posnel.

Kot je povedal tožilec, so Kermicha dvakrat aretirali, ko je bil na poti v Sirijo, bil je v hišnem priporu in je nosil elektronsko zapestnico, ki jo je imel na sebi tudi v času napada včeraj zjutraj.

Kermiche in njegov še neidentificirani sostorilec, ki sta bila oborožena z noži, sta vdrla v cerkev ter kot talce zajela 86-letnega duhovnika, tri nune in dva vernika. Eni od nun je uspelo pobegniti in poklicati policijo.

Ta se je ob prihodu poskusila najprej pogajati z napadalcema, po Molinsovih besedah pa niso mogli vdreti v cerkev, ker so bili pred vrati razvrščeni talci.

Nuni in eden od vernikov so nato prišli skozi vrata cerkve, sledila sta napadalca. Eden od njiju je imel v roki orožje, uperjeno proti policistom, vzklikala sta Alah je velik. Pri sebi sta imela tudi imitacijo bombe, je pojasnil tožilec.

Molins je povedal, da so duhovnika našli mrtvega s prerezanim vratom, še ena oseba, stara 86 let, pa je imela hude vbodne rane.

Tožilec je tudi povedal, da identifikacija drugega napadalca - oba je policija ubila - še poteka. Kermicha so sicer identificirali s pomočjo prstnih odtisov.

Odgovornost za napad je že prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država (IS).