Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tiskovni predstavnik Bele hiše v težavah zaradi primerjav med Hitlerjem in Asadom

Deli na:
Tiskovni predstavnik Bele hiše v težavah zaradi primerjav med Hitlerjem in Asadom

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je v torek zašel v hude težave, ker je novinarjem povedal, da je sirski predsednik Bašar Asad hujši od nekdanjega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, ki ni uporabljal kemičnega orožja. Spicer se je kasneje za svoje besede opravičil.

V siloviti obrambi odločitve predsednika Donalda Trumpa, da bombardira sirsko letališče zaradi napada s kemičnim orožjem, je Spicer prepričeval novinarje, da je Asad slab človek.

Dejal je, da niti Hitler ni padel tako nizko, da bi med drugo svetovno vojno uporabljal kemično orožje. Na dodatno vprašanje je dejal, da Hitler ni uporabljal plina proti lastnim državljanom kot Asad.

Pri tem je pozabil na pobijanje Judov in drugih v koncentracijskih taboriščih in nanj se je vsul plaz kritik z vseh strani.

Kasneje je pojasnil, da je hotel poudariti grozljivost Asadovega napada s kemičnim orožjem na lastno ljudstvo, pri čemer je napačno, neprimerno in neobčutljivo omenil primerjavo s holokavstom. Spicer pravi, da ni primerjave, zato se opravičuje.

Bela hiša je do torka prihodnji teden uradno sprejemala ohranitev Asada na oblasti kot neizogibno dejstvo, po kemičnem napadu pa je spremenila smer. Spicer je v torek omenjal Hitlerja in Asada kot nasvet Rusiji, naj se odpove režimu v Siriji. Bela hiša namreč sedaj Ruse obtožuje poskusa prikrivanja vloge sirskega režima v kemičnem napadu.