sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tik pred volilnim dnem je FBI Hillary Clinton znova oprala suma

Deli na:
Tik pred volilnim dnem je FBI Hillary Clinton znova oprala suma

Direktor FBI James Comey je ameriški kongres obvestil, da nova preiskava elektronske pošte ni spremenila sklepa preiskave - Hillary Clinton ni kršila zakona.

Komaj 28. oktobra je Comey sporočil, da je Zvezni preiskovalni urad (FBI) v nepovezani preiskavi odkril elektronsko pošto, povezano s Hillary Clinton. Šlo je za preiskavo zoper padlega kongresnika Anthonyja Weinerja, sicer soproga Hume Abedin, tesne sodelavke Clintonove. Na njegovem računalniku, ki ga je uporabljala tudi Abedinova, naj bi bila najdena sporočila, ki bi lahko bila povezana z dolgotrajno preiskavo zoper Hillary Clinton zaradi njene uporabe zasebnega poštnega strežnika za službeno in potencialno zaupno elektronsko pošto v času, ko je bila državna sekretarka. Zdaj je preverjanje teh novih sporočil končano, pravi Comey, in FBI ostaja pri prvotnem sklepu, do katerega je urad prišel že poleti: da so bili Clintonova in njeni sodelavci "zelo neprevidni" z elektronskimi sporočili, a da kljub temu ni potrebe za kazensko ovadbo proti Hillary Clinton ali katerega od sodelavcev.

Comey ob razkritju preiskave konec oktobra ni dejal, da je na novo odkrita pošta obremenilna za Clintonovo - v sporočilu kongresu je napisal le, da mora FBI preveriti, ali je novi material dejansko pomemben. A novica, da manj kot dva tedna pred predsedniškimi volitvami FBI znova preiskuje Hillary Clinton, je očitno vplivala na javno mnenje in tudi mnenje volivcev. Njen tekmec Donald Trump je dotlej zaostajal v anketah, ki so Clintonovi napovedovale dokaj zanesljivo zmago. V tednu, ki je sledil, se je njena prednost zaskrbljujoče stopila in Trump jo je v mnogih ključnih zveznih državah dohitel, če ne celo prehitel. Za povrh je več deset milijonov volivcev že oddalo glasove na predčasnih volitvah. Večina volivcev bo šla na volišča v torek. Clintonova je že sporočila, da je vesela, ker je zadeva razrešena.

Anthonyja Weinerja je FBI preiskovala, ker naj bi si izmenjeval žgečkljiva sporočila z mladoletno osebo. Njegova soproga ga je zaradi tega škandala, ki zanj sploh ni prvi, dala na čevelj in napovedala, da sta šla narazen.