nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Terorist Islamske države v Parizu ubil policista in njegovo soprogo

Deli na:
Terorist Islamske države v Parizu ubil policista in njegovo soprogo

Foto: Arhiv Reporterja

V pariškem predmestju Magnavilleu je v noči na danes 25-letni napadalec umoril policijskega častnika in njegovo soprogo ter za talca ujel njunega sina. Napadalec naj bi bil povezan s skrajno skupino Islamska država (IS), poročajo tuje tiskovne agencije.

Napad je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP izvedel 25-letni Larossi Abballa, ki je bil leta 2013 obsojen zaradi sodelovanja v džihadistični organizaciji s povezavami s Pakistanom.

V napadu pozno v ponedeljek je najprej do smrti zabodel 42-letnega policijskega častnika, nato pa se je zatekel v hišo napadanega. Napadalca so kasneje ubili pripadniki specialnih enot francoske policije. V hiši je policija nato odkrila še truplo ženske, rešila pa triletnega dečka.

Po navedbah prič, naj bi napadalec ob napadu na policista vzklikal Alah je velik. Prav tako naj bi se ob napadu skliceval na IS.

Tiskovna agencija IS Amaq je objavila, da je napad izvedel "borec IS". Navedla je, da je "ubil namestnika načelnika policijske postaje v kraju Les Mureaux in njegovo soprogo s hladnim orožjem v bližini Pariza".

Če se bo res potrdilo, da je IS odgovorna za ta napad, bo to prvi napad IS na francoskih tleh potem, ko je francoska vlada po novembrskih teroristični napadih v Parizu uvedla izredne razmere.

Policija zaenkrat še ni razkrila identitete napadalca, prav tako ne identitete umorjenega policista in njegove soproge. Je pa AFP ob sklicevanju na neimenovane vire objavila, da gre za 25-letnega Abballo.

Leta 2013 je bil obsojen na tri leta zapora - od tega na pol leta pogojno - zaradi "kaznivega združevanja s ciljem priprave terorističnih dejanj". Obsojen je bil skupaj s še sedmimi osumljenci.

Na napad se je že odzval francoski predsednik Francois Hollande in ostro obsodil to gnusno dejanje.

Napovedal je podrobno preiskavo te tragedije. Za danes zjutraj je sklical sestanek z vsemi visokimi uradniki, ki skrbijo za varnost v državi. V Franciji sicer poteka tudi evropsko nogometno prvenstvo, grožnja terorističnega napada pa je označena kot velika.