sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tako se dela! Policija vdrla v džamijo in aretirala imama

Deli na:
Tako se dela! Policija vdrla v džamijo in aretirala imama

Foto: Arhiv Reporterja

Švicarska policija je vdrla v džamijo An´Nur v mestecu Winterthur severovzhodno od Züricha.

Zaradi spodbujanja k nasilju in povezanosti z Islamsko državo so v obsežni akciji pridržali so osem oseb, med drugim tudi etiopskega imama. Džamije so sicer po celi Evropi znane kot kraji za radikalizacijo muslimanov.

Včeraj je uniformirana švicarska policija v spremstvu posebnih enot najprej obkolila džamijo An´Nur v Winterthurju, nato pa vanjo vdrla. Ob tem so preiskali še tri stavbe, ki so povezane z džamijo, poroča švicarska različica portala Local. Že dolgo so sumili, da muslimani uporabljajo džamijo za radikalizacijo svojih privržencev in da je vodstvo džamije povezano s skrajnimi muslimanskimi gibanji. In imeli so kaj videti. Zajeli so štiri moške, stare od 23 do 25 let, ki so ilegalno prišli v Švico, zatočišče jim je nudila muslimanska skupnost. Ni še znano, ali so povezani z džihadističnimi gibanji.

Policija je aretirala tudi imama iz Etiopije, ki v džamiji vodi molitve. Tovrstne molitve so za islam, ki sam sebi pravi religija miru, očitno nekaj običajnega – pozivanje k umorom. Imam je namreč 21. oktobra letos med pridigo pozval vernike, naj morijo tiste, ki ne želijo sodelovati v skupnih molitvah. Zaradi spodbujanja k nasilju je policija poleg imama pridržala še tri moške. Skupaj so aretirali osem oseb.

Na džamijo An´Nur so večkrat opozorili mediji. Poročali so, da je džamija zbirališče za mlade moške, ki nato potujejo na bojišče v Irak ali Sirijo, a je vodstvo tovrstne obtožbe vedno zanikalo.