Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Tajna služba ZDA trdi, da nima posnetkov iz Bele hiše

Deli na:
Tajna služba ZDA trdi, da nima posnetkov iz Bele hiše

Foto: Profimedia

Tajna služba ZDA je v ponedeljek sporočila, da nima tonskih posnetkov ali prepisov pogovorov ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Beli hiši.

Trump je minuli teden namignil, da bi lahko imel posnetke spornih pogovorov s kasneje odstavljenim direktorjem FBI Jamesom Comeyjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Comey pa je na zaslišanju pred senatnim odborom dejal, da je vodil podrobne zapiske pogovorov s Trumpom.

Posnetki bi lahko bili ključni glede očitkov na račun predsednika ZDA, da naj bi oviral preiskavo o morebitnem ruskem vpletanju v lanskoletno predsedniško predvolilno kampanjo.


Tajna služba ZDA, ki varuje predsednika in njegovo družino, je imela tajni sistem posnetkov za Belo hišo v obdobju predsednikovanja Johna F. Kennedyja in Richarda Nixona. Glede na zahtevo časnika The Wall Street Journal je sedaj tajna služba ZDA sporočila, da nima tovrstnih posnetkov za Trumpovo administracijo.

Po eksplozivnem pričanju Comeyja v kongresu minuli teden, ki je večkrat ponovil, da je Trump nanj pritiskal zaradi nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna, je Trump v petek v jeznem odzivu Comeyja označil za lažnivca. Na vprašanje novinarjev, ali ima posnetke njunih pogovorov, ki bi lahko potrdile njegove navedbe, je Trump zadržano odvrnil: "O tem vam bom morda povedal v zelo bližnji prihodnosti".

S tem je spodbudil ugibanja, da je sam ali pa kak drug član osebja Bele hiše snemal pogovore. Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer v ponedeljek na novo vprašanje o obstoju posnetkov tega ni želel potrditi.

"Menim, da je predsednik v petek dal jasno vedeti, da se bo k temu vrnil takoj, ko bo lahko. Ko bo pripravljen na nadaljnjo razpravo, bo pripravljen," je še dejal Spicer.