zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Švedski morski lovci na migrante: Obalna straža ne opravlja svoje naloge

Deli na:
Švedski morski lovci na migrante: Obalna straža ne opravlja svoje naloge

Foto: You Tube

Potem ko so migranti izkoriščali morsko ožino Øresund, da pridejo z Danske na Švedsko, nimajo zadnje čase prav nikakršnih možnosti, da bi obalo dosegli neopaženo. Za to so poskrbeli člani organizacije Prihodnost naroda (Nationell Framtid), ki s hitrimi čolni nadzorujejo morje. »Švedska obalna straža ne opravlja svoje naloge,« pravijo člani organizacije.

Poročali smo, da so domačini zaradi neučinkovitosti bolgarskih policistov sami prevzeli nadzor nad mejo in zdaj v obmejnih gozdovih z Grčijo in Turčijo prežijo na ilegalne migrante. Podobno so naredili tudi domoljubni Švedi, ki opažajo, da obmejna policija (obalna straža) zamiži ne na eno, ampak na obe očesi, ko opazijo migrante. Slednji so zadnje čase množično prestopali dansko-švedsko mejo tako, da so na Danskem (Sjaelland) najeli čoln, zapluli v morsko ožino Øresund (okoli 4 kilometre) in se pripeljali na Švedsko (Skåne). Toda zadnje čase nič več. Švedska domoljubna organizacija Prihodnost naroda jih ustavi že na morju.

Člani organizacije pravijo, da jih je navdihnila vikinška tradicija, zato so začeli nadzorovati ožino in loviti ilegalne migrante. Njihovo geslo je: »Nihče me ne izzove nekaznovano«. Na svoje spletni strani so zapisali, da so neprofitna organizacija, ki deluje proti politiki, ki škodi Švedski. Pravijo, da niso politična stranka, ampak domoljubno aktivistično gibanje. Financirajo se z donacijami švedskih podjetij in posameznikov kot tudi s članarino.

Organizacija je nastala aprila 2015, vodi jo 31-letni  Dennis Ljung. Kot je povedal za britanski Daily Mail, je njihov cilj, da Švedsko »osvobodijo priseljencev«, njihova akcija pa je »le majhen korak k temu cilju«. Pravi, da niso neonacisti, kot jih skušajo označiti, so »močni nacionalisti«.