Svet

Švedinje srednjih let histerično jokale, ko so deportirali mlade Afganistance

Deli na:
Švedinje srednjih let histerično jokale, ko so deportirali mlade Afganistance

Prizor na letališču v Göteborgu je bil bizaren. Nekaj žensk srednjih let (in malo starejših) je obupano jokalo, ko so oblasti v Afganistan deportirale deset mlajših moških, ki jim je bila zavrnjena prošnja za azil, poroča Göteborg Posten.

»Danes smo jokale, ampak jutri bomo nadaljevale boj,« je novinarjem dejala Kinna Skoglund in rdeča v obraz neutolažljivo ihtela, potem ko so Švedi v torek iz države izgnali 10 mladih Afganistancev, ki so trdili, da so mladoletni, a se je izkazalo, da so starejši. Poročevalec je zapisal, da je izgon moških »boleč udarec za te samske ženske srednjih let«.

Skoglundova je povedala, da so se z mladeniči dobro razumeli, da so jim pomagale, zdaj pa jim ostale le to, da si po mobilnih telefonih izmenjujejo kratka sporočila. Skrbi jo, kaj bo z njimi, ko pridejo v Afganistan, meni, da lahko kdo stori celo samomor. »Strah me je za te fante in dekleta,« je dodala, čeprav ni jasno, kje je videla dekleta, saj so bili med deportiranci sami mladi moški.

Histerične Švedinje, ki so na letališču tudi protestirale v znak nestrinjanja z deportacijo, so bile seveda tarča posmeha na družbenih omrežjih.