ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Strauss-Kahna preiskujejo zaradi sodelovanja pri posilstvu

Deli na:

Francosko tožilstvo je danes sprožilo preiskavo obtožb proti nekdanjemu generalnemu direktorju Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqueu Strauss-Kahnu, da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA.

Tožilstvo v mestu Lille, kjer so Strauss-Kahn in še tri osebe obtoženi zvodništva, je sporočilo, da preiskuje incident, ki se je zgodil decembra 2010 v Washingtonu in "bi ga lahko opisali kot skupinsko posilstvo", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Strauss-Kahn, dva poslovneža in šef policije so obtoženi "zvodništva v organizirani tolpi", ker naj bi organizirali mrežo prostitutk za orgije v Franciji, ZDA in drugod.

Tožilstvo v Lilleu je v začetku meseca sporočilo, da so preiskovalni sodniki, ki preiskujejo ta primer, predložili nove dokaze, ki temeljijo na izjavah dveh belgijskih prostitutk, omenjeno četverico pa bremenijo sodelovanja v skupinskem posilstvu.

Ena od prostitutk je pričala, da je bila prisiljena v spolni odnos, ko je bila s Strauss-Kahnom in ostalimi osumljenci v Washingtonu, vendar takrat ni vložila prijave. Strauss-Kahnovi odvetniki so v sporočilu za javnost zanikali obtožbe.