pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Nekdanji šef Darsa dela za Bojano Beović

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Število žrtev sredinega potresa v Italiji naraslo na 290

Deli na:
Število žrtev sredinega potresa v Italiji naraslo na 290

Foto: Getty Images

Število mrtvih rušilnega potresa, ki je osrednji del Italije prizadel v sredo, se je povzpelo na 290, je danes sporočila italijanska civilna zaščita. V državi je danes dan žalovanja.

V Italiji danes žalujejo za žrtvami sredinega potresa. Zastave na javnih zgradbah so po vsej državi spuščene na pol druga.

V kraju Ascoli Piceno bodo z državnimi častmi pokopali prvih 40 žrtev potresa, žalne slovesnosti pa se udeležujeta tudi italijanski predsednik Sergio Mattarella in premier Matteo Renzi.

Mattarella se je danes na kratko že ustavil v kraju Amatrice, ki ga je potres najbolj prizadel in kjer je pod ruševinami umrlo 230 ljudi, ter se poklonil izjemnemu trudu več kot 4000 reševalcev in prostovoljcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bil je vidno pretresen, ko si je ogledoval porušene hiše na robu območja, ki so ga reševalci ogradili v bojazni pred novimi zrušenji.

V gorskem mestecu Amatarice, ki je priljubljen turistični kraj in je bilo polno obiskovalcev, se sicer bojijo, da bodo našli še več trupel.

Doslej so hospitalizirali 400 ljudi, pri čemer naj bi bili številni v kritičnem stanju. Med žrtvami potresa je tudi več tujih državljanov. Žalno slovesnost bodo tam pripravili v torek.

V drugih dveh krajih, ki ju je potres prav tako prizadel, v Arquati in Accumoliju, se število žrtev ni spremenilo in je po zadnjih podatkih umrlo 49 oziroma 11 ljudi.