cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srbi besni zaradi sežiga srbske zastave v Kninu

Deli na:
Srbi besni zaradi sežiga srbske zastave v Kninu

Foto: Getty Images

Srbsko zunanje ministrstvo je zaradi včerajšnjega sežiga srbske zastave v Kninu na Zagreb naslovilo protestno noto, v kateri je izrazilo pričakovanje, da bodo sprejeli vse potrebne ukrepe, prijeli in kaznovali storilce. Hrvaška policija je medtem sporočila, da so zaradi sežiga zastave prijeli dva osumljenca.

Iz Beograda so v noti še sporočili, da to vandalsko dejanje razumejo kot nedostojno in necivilizacijsko dejanje, ki zasluži najbolj ostro obsodbo in kaznovanje storilcev, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Sežig zastave je bil le eden od incidentov, do katerih je prišlo v Kninu ob robu včerajšnje osrednje proslave ob 21. obletnici spomina na operacijo Nevihta leta 1995, ko je Hrvaška osvobodila ozemlje v rokah srbskih upornikov.

Skupina mladih moških in deklet je ob taktih Thompsonove pesmi ob navdušenju navzočih zažgala srbsko zastavo. Policija je nato sporočila, da so prijeli dva moška, stara 27 in 44 let, ki sta zažgala zastavo.

Po poročanju hrvaškega spletnega portala Index je ob tem dopoldne skupina veteranov hodila po središču mesta in vzklikala ustaški pozdrav "Za dom spremni!", peli so tudi ustaške pesmi. Popoldne pa je na glavni ulici v mestu skupina okoli 40 moških, ki so bili oblečeni v črno in peli ustaške pesmi, kratek čas blokirala promet.

Tiskovna predstavnica šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor je povedala, da so doslej v Kninu ugotovili pet kršitev javnega reda in miru z nošenjem neprimernih oblačil. Policija trenutno vodi postopek v primeru blokiranja ceste. "Vse je posneto in kmalu bomo to rešili," je zagotovila.

Kot je dodala, je pa na proslavi v Kninu trenutno 40.000 ljudi.

Več visokih hrvaških predstavnikov, tudi predsednica države, so sicer obsodili incidente v Kninu.