900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sramota za nemško vojsko: primanjkuje ji zimskih oblačil in druge opreme

Deli na:
Sramota za nemško vojsko: primanjkuje ji zimskih oblačil in druge opreme

Foto: Reuters

Nemškim vojakom naj bi glede na informacije nemškega časnika Rheinische Post primanjkovalo zimskih oblačil, neprebojnih jopičev in šotorov. Poslanci iz vseh strank so se že burno odzvali na poročanje časnika, češ da je to še zadnje v nizu ponižanj nemške vojske. Že pred tem so nemški mediji poročali, da vojski primanjkuje tankov.

Nemška vojska bo v začetku leta 2019 prevzela vodenje posebnih enot zveze Nato za naglo posredovanje, ki so jih ustanovili leta 2014 po ruski agresiji na polotok Krim. A po poročanju časnika, ki razpolaga s poročilom poveljstva nemške vojske, nemškim vojakom ne primanjkuje le tankov, ampak tudi osnovnejše opreme, kot so oblačila.

Že pred dnevi je zaokrožila informacija, da za vodenje Natove enote primanjkuje bojnih tankov, kar pa je posledica pomanjkljive dobave rezervnih delov in višjega standarda orožja, je poročal časnik Welt.

Nemško obrambno ministrstvo je že zagotovilo, da to ne ovira pripravljenosti nemških vojakov. Nemška vojska bo namreč v prvi polovici letošnjega leta pospešeno nabavila potrebno opremo oziroma jo premestila iz drugih enot.

Posebne enote zveze Nato za naglo posredovanje, imenovane tudi bojna konica, štejejo do 14.000 vojakov, ki morajo z vso potrebno opremo v 48 do 72 urah prispeti na prizorišče, kjer jih potrebujejo. Nemčija naj bi leta 2019 v te enote poslala 10.000 vojakov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.