pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sorodniki voznika, ki je vozil ubitega šefa talibanov, tožijo ZDA

Deli na:
Sorodniki voznika, ki je vozil ubitega šefa talibanov, tožijo ZDA

Foto: Arhiv Reporterja

Brat voznika šefa afganistanskih talibanov mule Aktarja Mansurja, ki so ga ubili v napadu ameriškega brezpilotnega letala, je vložil kazensko ovadbo zoper ZDA. Voznik, ki so ga identificirali kot Mohameda Azema, je bil pred dobrim tednom skupaj z Mansurjem ubit med vožnjo v Pakistanu.

Azemov starejši brat Mohamed Kasim se je v nedeljo pojavil v pisarni paravojaške enote Balučistan Levies v pakistanskem mestu Noški ter zaradi umora in terorizma ovadil neznane ameriške uradnike, je danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal pripadnik te enote Mohamed Nain.

"Moj brat je bil nedolžen in zelo reven. Za seboj je pustil štiri majhne otroke, kot edini v družini pa je služil kruh," je brat ubitega voznika dejal po poročanju pakistanskega časnika Express Tribune.

ZDA so voznika avtomobila, ki ga je zadelo brezpilotno letalo, označile "za drugega moškega borca". Po pisanju Express Tribune, ki se sklicuje na pakistanske oblasti in svojce, pa je bil voznik zaposlen pri prevozniškem podjetju v metu Kveta.

Mansur je vodenje afganistanskih talibanov prevzel avgusta lani, potem ko so objavili, da je umrl njihov dolgoletni voditelj mula Omar. Pod njegovim vodstvom so talibani v Afganistanu okrepili napade in dosegli največje vojaške uspehe od padca talibanskega režima leta 2001. ZDA so uboj Mansurja opravičile kot nujen za napredek mirovnih pogovorov med talibani in afganistansko vlado.