zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sodišče: Bolivijski predsednik Morales nima nezakonskega sina

Deli na:
Sodišče: Bolivijski predsednik Morales nima nezakonskega sina

Foto: Getty Images

Bolivijski predsednik Evo Morales s svojim nekdanjim dekletom nima sina, je razsodilo za to pristojno sodišče in pojasnilo, da ni dokazov o obstoju otroka. Morales se je zaradi domnevnega očetovstva znašel sredi škandala, mati otroka, podjetnica Gabriela Zapata, pa medtem zaradi obtožb o korupciji trenutno sedi v priporu.

V Boliviji je februarja odjeknila novica o nekdanjem razmerju Moralesa z Zapato v letu 2007, ko je bila slednja stara komaj 19 let. V razmerju naj bi se paru rodil sin, ki pa naj bi po besedah predsednika kmalu po rojstvu umrl. Da je otrok umrl, naj bi Moralesu povedala Zapata, sam pa je tudi trdil, da ga ni nikoli videl.

Morales je zatem spremenil zgodbo in trdil, da ni otrok nikoli obstajal. Da ni dokazov o tem, da bi bil Morales oče otroka Zapate, in sicer zato, ker ni dokazov, ki bi "potrdili in podkrepili fizični obstoj dečka", je razsodila tudi sodnica Jacqeuline Rada.

Zapata je sicer po navedbah sodnice na sodišču pokazala štiri fotografije, a na njih so bili različni fantje, ki niso bili podobni eden drugemu. Odločitev je sodnica sprejela že v petek, a je šele v sredo je prišla v javnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zapata je pred časom pričala pred družinskim sodnikom in trdila, da je sin živ. To sodišče je tedaj 56-letnemu predsedniku odredilo, naj opravi test očetovstva ter tako odgovori na trditve nekdanje partnerke. A Zapata je zatem dejala, da rezultatom ne gre zaupati in je zato zavrnila testiranje DNK zase in za otroka, kljub temu, da je sprva v testiranje pristala, je med drugim sodbo še razložila sodnica Rada.

Zapata je sicer vpletena tudi v domnevni korupcijski škandal. Trenutno je v priporu, kjer čaka na sojenje v zvezi z obtožbami o pranju denarja, poneverbi in zlorabi položaja. Kot nekdanja menedžerka v kitajskem podjetju CAMC naj bi izkoristila svoje povezave s predsednikom.