stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Socialist Hollande za frizerja odšteje skoraj deset tisočakov na mesec

Deli na:
Socialist Hollande za frizerja odšteje skoraj deset tisočakov na mesec

Foto: Arhiv Reporterja

Frizer francoskega predsednika Francoisa Hollanda mesečno zaslužil 9895 evrov, danes poroča francoski raziskovalni časnik Le Canard Enchaine. Kot navaja, so to potrdili tudi v Elizejski palači, visoko plačo pa naj bi si frizer prislužil predvsem zaradi velikega števila delovnih ur.

Frizer namreč Hollandu pričesko uredi vsako jutro, vnovič pa pred vsakim javnim nastopom. Tudi ob koncih tedna, če je treba. Frizer predsednika prav tako spremlja na vseh poteh, ki vključujejo najmanj eno nočitev, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Poleg plače naj bi bil frizer po poročanju Le Canard Enchaine deležen tudi drugih ugodnosti, kot sta stanovanjski in družinski dodatek.

"Predsedniku je na voljo 24 ur na dan, nikoli ga ne zamenja kdo drug. Zamudil je rojstvo svojih otrok, zlome njihovih rok, njihove operacije...," je za časnik komentirala odvetnica frizerja, ki je znan le kot Olivier B.

Zaradi služenju predsedniku je frizer zaprl svoj pariški salon, pogodba, ki jo je z Elizejsko palačo sklenil leta 2012, pa velja do konca Hollandovega mandata. Pogodba ga med drugim obvezuje k popolni molčečnosti glede dela in informacij, do katerih bi lahko prišel med njegovim opravljanjem.

Pričeska precej nepriljubljenega francoskega predsednika doslej nikoli ni bila predmet javnih razprav - za razliko od nekaterih drugih vidnih vplivnežev, kot sta na primer Donald Trump in nekdanji londonski župan Boris Johnson.

Objava pogodbe njegovega frizerja pa je sedaj dvignila kar nekaj prahu, predvsem pa so se zvrstile kritike na račun predsednikovih ekstravagantnih izdatkov.

Poslanec desničarske Nacionalne fronte je na Twitterju Hollanda cinično naslovil z njegovo visokostjo, nekateri drugi uporabniki tega omrežja pa so Hollandovo fotografijo opremili z nekaj dramatičnimi pričeskami in zapisom, da bo to frizerju pomagalo zaslužiti plačo.

Spet drugi so se pridušali, da bi lahko s plešastimi kandidati za predsedniški položaj na volitvah prihodnje leto, kot je na primer konservativec Alain Juppe, davkoplačevalci privarčevali kar nekaj denarja.