Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

So korziškega antimigrantskega župana ubili?

Deli na:
So korziškega antimigrantskega župana ubili?

Foto: Arhiv Reporterja

Župan Guargualé na Korziki Charles Antoine Casanova, ki je podpiral prepoved nošnje verskih kopalnih oblačil (burkini) in predlagal, naj muslimane, ki so napadli domačine, izženejo, je danes zjutraj umrl v čudni prometni nesreči - Po družbenih omrežjih so se pojavila namigovanja, da so ga ubili

Med domačini priljubljeni župan, ki so ga zadnje dni levičarji in muslimani obkladali z islamofobom, rasistom, njemu in njegovi družini pa odkrito grozili s smrtjo, naj bi se včeraj ob 8. uri zjutraj z motorjem ponesrečil na križišču pri Ajjaciu. Kot poroča Corse Matin, je bil ob prihodu reševalcev še živ, a težko ranjen, tako da je kmalu po sprejemu v bolnišnico umrl.

Širši javnosti je postal znan po tistem, ko so muslimani na plaži v Siscu najprej kamenjali, nato pa z noži in harpunami napadli korziške najstnike. Dejal je, da bi iz varnostnih razlogov napadalce morali izgnati, podprl je tudi župane, ki so na plažah svojih občin prepovedali burkine. Med levičarskimi aktivisti in muslimani je sprožil ogorčenje, zmerjali so ga, da je islamofob in rasist. Po omrežjih so njemu in njegovi mu odkrito grozili, na kar je opozoril na svojem facebook profilu. Danes zjutraj je umrl v okoliščinah, ki še niso razjasnjene, zato njegovi podporniki po spletu namigujejo, da je bila nesreča nastavljena in da je šlo v resnici za načrtovan in zahrbten umor.

Zameril se je tudi francoski vladi, ki ji je očital, da ne naredi dovolj za zaščito domačinov in da rasizem je more biti samoobramba. »Če nas ta vlada ne bo zaščitila, potem moramo zaščititi sebe in se braniti pred napadom, od kjerkoli pač pride,« je nedavno dejal za portal Breizh Info. Kako je bil priljubljen, pove tudi podatek, da je bil leta 2012 izbran za najboljšega župana. Prejel je odlikovanje Marianne d'Or za trajnostni razvoj.