900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slovenski jedrski inšpektor poškodovan v nesreči v Iranu

Deli na:

V Mednarodni agenciji za jedrsko energijo (IAEA) so potrdili, da je v prometni nesreči v Iranu umrl njihov inšpektor iz Južne Koreje, dodali pa, da je bil v nesreči poškodovan njegov sodelavec iz Slovenije.

Tuje tiskovne agencije so pred tem poročale, da je bil v nesreči poškodovan slovaški inšpektor, a so v tiskovni službi IAEA na Dunaju za STA potrdili, da gre za Slovenca. Več informacij za zdaj niso želeli razkriti. Na zunanjem ministrstvu v Ljubljani o dogodku uradno niso bili obveščeni.

Iranska televizija je včeraj predvajala posnetke inšpektorja na bolniški postelji, po poročanju ameriške tiskovne agencije AP pa je bilo videti, da je lažje poškodovan.

Na spletni strani IAEA so pred tem še zapisali, da so v stiku s svojci umrlega in poškodovanega ter z iranskimi oblastmi. Inšpektorji IAEA, ki delujejo v Iranu, imajo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sedež na Dunaju in redno potujejo v islamsko republiko, kjer opravljajo rutinske oglede jedrskih obratov.



Iranska organizacija za jedrsko energijo je pred tem sporočila, da sta bila umrli in poškodovani inšpektor člana stalne ekipe IAEA v Iranu, bila pa sta na misiji blizu kompleksa Hondab v provinci Markazi v osrednjem delu država, ko se je njuno vozilo prevrnilo. Po navedbah zunanjega ministrstva v Seulu sta bila inšpektorja v času nesreče na poti iz enega jedrskega obrata v drugega.

V nesreči je umrl Južni Korejec Seo Ok Seok, je še sporočila iranska organizacija za jedrsko energijo. Kot je poročala iranska televizija, je južnokorejskega inšpektorja, ki je bil skupaj s slovenskim kolegom na zadnjih sedežih avtomobila, med nesrečo vrglo iz avtomobila. V nesreči je bil poškodovan tudi iranski voznik avtomobila, ki je izgubil nadzor nad vozilom. To je bilo glede na televizijske posnetke v nesreči močno poškodovano.

Po navedbah virov iz Irana je do nesreče prišlo, ko je avtomobil z inšpektorjema skušal prehiteti drugo vozilo. Nek zahodni diplomat na Dunaju pa je poudaril, da za zdaj ni nobenih znakov, da ni šlo za nesrečo, še poroča dpa.