franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slavni nemški novinar priznal: Poročamo tako, kot je všeč gospe Merklovi

Deli na:
Slavni nemški novinar priznal: Poročamo tako, kot je všeč gospe Merklovi

Foto: Getty Images

Nemški mediji ubogajo navodila "od zgoraj", je kritičen novinar in nekdanji šef studia ZDF v Bonnu Wolfgang Herles. Posebej javni mediji zato izgubljajo zaupanje javnosti, je dejal Herles in navedel primer ZDF, kjer urednik podrejenim naroči, naj poročajo tako, da bo to "v prid Evrope in za javno dobro". Tako, da bo všeč gospe Merklovi, je Herles povzel usmeritev javnih medijev.

Herles je pomenljive obtožbe podal v debati uglednih nemških novinarjev na javni radijski postaji Deutschlandfunk. Oblastem je očital prevelik vpliv na poročanje medijev, tako stanje pa se po njegovem vleče že desetletja. V času po združitvi Nemčije nismo smeli reči nič negativnega o novih zveznih deželah, danes ne smemo reči nič negativnega o beguncih, je Herles razkril močan vpliv vladajoče politike na medije v Nemčiji.

V intervjuju za revijo Wirtschaftswoche pa je nekdanji šef televizije ARD Ulrich Wickert medijem očital "napačno razumevanje strpnosti" in kot primer navedel poročanje o kölnskih napadih migrantov na ženske. Šele po tem so mediji začeli debato o problemih s priseljenci iz Severne Afrike, čeprav so ti problemi obstajali že pred tem, pravi Wickert in dodaja: "A prej so bili tabu tema."