hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Severna Koreja na OI ob športnikih pošilja še ekipo 230 navijačev

Deli na:
Severna Koreja na OI ob športnikih pošilja še ekipo 230 navijačev

Foto: Reuters

Bolj ko se bližajo olimpijske igre v Pyeongchangu, boljši so odnosi med obema Korejama. Državi, ki sicer ne slovita kot najbolj prijateljski, sta se dogovorili za število članov severnokorejske delegacije na igrah ter tudi o tem, da bosta skupaj nastopali na slavnostnem odprtju iger, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za zdaj je v javnost prišel le skromen podatek o tem, da državi načrtujeta skupno delegacijo oziroma da bosta obe ekipi skupaj korakali na slavnostnem odprtju iger, so ga pa potrdili na južnokorejskem ministrstvu za združitev. Tamkajšnja agencija Yonhap pa je poročala, da je dogovor sad drugega dne pogajanj na meddržavnih delovnih pogovorih v obmejnem mestu Panmunjom.

Bolj konkreten je dogovor na področju športnega delovanja v ženski hokejski reprezentanci, saj sta se državi dogovorili za enoten nastop korejske ženske ekipe s hokejistkami iz obeh držav. Če se bo to uresničilo, bo to prvi takšen skupen projekt na športnih terenih, dosedanji poskusi skupnega nastopa obeh Korej so bili namreč omejeni na slavnostne dele tekmovanj oziroma predstavitve ekip.

Severna Koreja pa je sporočila, da bo na igre poslala skupno 550-člansko delegacijo. V njej so všteti vsi, ki bodo potovali na jug polotoka med igrami in tudi po njih, saj je v delegaciji tudi 150 članov za paraolimpijske igre, ob njih pa še 230 navijačev, 30-članska zasedba v taekwondoju in še 140 članov umetniškega dela delegacije.