Svet

Severna Koreja napadla "vojnega hujskača" Trumpa

Deli na:
Severna Koreja napadla "vojnega hujskača" Trumpa

Foto: Reuters

Severna Koreja je danes kritizirala azijsko turnejo ameriškega predsednika Donalda Trumpa in ga obtožila vojnega hujskaštva.

Ob tem je dodala, da bo takšno obnašanje le še spodbudilo Pjongjang pri razvoju jedrskih zmogljivosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump je na svoji azijski turneji med drugim iskal podporo za zaustavitev jedrskega programa Severne Koreje ter pozival regionalne voditelje, naj se združijo v prizadevanjih za to.

Kot je navajala severnokorejska tiskovna agencija KCNA, je tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva opisal Trumpovo azijsko turnejo, kot "obisk vojnega hujskača", ki se želi znebiti severnokorejskih jedrskih zmogljivosti, ki da služijo kot obramba.

Trump je v nagovoru v južnokorejskem parlamentu v sredo posvaril Severno Korejo, naj ne podcenjuje in preizkuša ZDA. Obenem pa je v govoru, v katerem se je obrnil tudi neposredno na severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, znova dopustil možnost drugačne poti.

Severna Koreja je danes sporočila, da je Trumpova opozorila "ne bodo nikoli prestrašila ali preprečila napredovanja", ampak bodo le še "okrepila njena prizadevanja za dokončanje jedrskega programa".