GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Severna Koreja grozi: Rakete srednjega dosega pripravljene za uporabo

Deli na:
Severna Koreja grozi: Rakete srednjega dosega pripravljene za uporabo

Foto: YouTube

Severna Koreja je danes sporočila, da so njene rakete srednjega dosega pukguksong 2 po nedeljskem preizkusu pripravljene za uporabo.

Nedeljski preizkus, ki ga je mednarodna skupnost obsodila, je po poročanju državne tiskovne agencije KCNA spremljal severnokorejski voditelj Kim Jong-un.

Testirano raketo pukguksong 2 poganja trdno gorivo, kar pomeni, da je pripravljena na takojšnjo izstrelitev. Doslej so bile skoraj vse severnokorejske rakete na tekoče gorivo, ki jih je treba pred izstrelitvijo napolniti, kar terja precej časa.

Zaradi raket na trdno gorivo se bo dramatično skrajšal čas za morebitno posredovanje ali preprečitev izstrelitve, zato bo treba takšno odločitev sprejeti bistveno hitreje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kim Jong-un je "s ponosom" povedal, da je pukguksong 2 zelo natančna raketa in uspešno strateško orožje, je poročala KCNA in dodala, da je voditelj odobril ta oborožitveni sistem za uporabo.



KCNA je še poročala, da je nedeljska izstrelitev v celoti potrdila zanesljivost in natančnost rakete in njenega sistema vodenja. Rezultati testa so bili "popolni".

Severnokorejski časnik Rodong Sinmun je danes objavil fotografije, na katerih je na opazovalni točki ob izstrelitvi rakete videti nasmejanega Kima, obkroženega s sodelavci. Poleg je tudi nekaj fotografij Zemlje, ki naj bi bile posnete z rakete. To so prve takšne fotografije, ki jih je objavila Severna Koreja, poroča AFP.

Kim je po navedbah KCNA dejal, da je zelo vesel, da vidi fotografije Zemlje, posnete z rakete, in da je svet videti tako lep. Ob tem je ukazal masovno proizvodnjo teh raket.

Projektil je bil izstreljen iz Pukchanga v pokrajini Južni Pyongan, preletel je okoli 500 kilometrov, nato pa padel v Japonsko morje, je v nedeljo sporočila južnokorejska vojska.