Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Selektor Kuvajta v Srbiji ustreljen v zemljiškem sporu

Deli na:
Selektor Kuvajta v Srbiji ustreljen v zemljiškem sporu

Foto: Reuters

Iz Srbije prihaja tragična vest o strelskem obračunu, v katerem je 86-letni možakar v Požarevcu v petek streljal s pištolo v Gorana Tufegdžića in ga huje ranil. Po podatkih policije je bil povod za strelski obračun spor zaradi parcele velike šest arov. Tufegdžić je selektor kuvajtske nogometne reprezentance in je bil v Srbiji na dopustu.

Enainštiridesetletni nogometni strateg se bori za življenje, krogla ga je namreč zadela v prsni koš, njegovo zdravstveno stanje pa ostaja kritično, so poročale srbske Večernje novosti. Po streljanju so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico v Požarevcu, kjer so ga operirali in mu odstranili kroglo, zaradi kritičnega stanja pa so ga nato prepeljali na urgenco v Beogradu.

Tufegdžić je v Požarevcu kupil parcelo v bližini svoje družinske hiše in je že hotel začeti z gradbenimi deli, ko je prišel navzkriž s sosedom, ki je prodaji, sporno parcelo je prodala njegova hčerka, nasprotoval. Po prepiru je sosed potegnil pištolo, za katero je menda imel orožni list, in streljal v kuvajtskega selektorja.

Tufegdžić je kuvajtsko izbrano vrsto prevzel leta 2009, pred tem je bil pomočnik selektorja. Pod njegovim vodstvom so se Kuvajtčani leta 2011 prebili v azijski pokal in leta 2010 osvojili pokal zalivskih držav ter istega leta še pokal zahodnoazijskih nogometnih zvez. Tufegdžić je v preteklosti, leta 1987, igral za nižjeligaški nogometni klub FK Mladi Radniki, kasneje pa se je posvetil trenerski karieri.