zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Savdijci priznali: Bombardiranje pogrebne dvorane v Jemnu je bilo napaka

Deli na:
Savdijci priznali: Bombardiranje pogrebne dvorane v Jemnu je bilo napaka

Foto: YouTube

Iz mednarodne koalicije pod vodstvom Savdske Arabije so včeraj sporočili, da je njeno letalo minulo soboto "pomotoma napadlo" pogrebno dvorano v jemenski prestolnici Sana, kjer je umrlo več kot 140 ljudi, 525 pa jih je bilo ranjenih. Napovedali so tudi disciplinske postopke zoper odgovorne za napako.

"Zaradi nespoštovanja koalicijskih pravil o posredovanju in postopkih ter napačne informacije je letalo koalicije pomotoma izvedlo napad. To je povzročilo žrtve med civilisti, številni pa so bili ranjeni", so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ugotovili preiskovalci.

Priporočili so kaznovanje oseb, ki so odgovorne za napako, ter izplačilo odškodnine svojcem umrlih in ranjenim. Svetovali so tudi, naj ponovno pregledajo pravila o vojaških operacijah v Jemnu.

Uporniški Hutiji, ki nadzorujejo Sano, so medtem sporočili, da bodo v Oman evakuirali prvo skupino 115 ljudi, ki so bili najhuje ranjeni v napadu. Med smrtnimi žrtvami naj bi sicer bilo tudi več visokih predstavnikov Hutijev.

Napad na pogrebno dvorano je mednarodna skupnost ostro obsodila. ZDA so sporočile, da bodo ponovno preučile podporo arabski koaliciji, ki sicer v boju proti jemenskim upornikom podpira jemenskega predsednika Abedraba Mansurja Hadija.