900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sanader se je z Berlusconijem dogovarjal o prodaji nogometnega kluba Milan

Deli na:
Sanader se je z Berlusconijem dogovarjal o prodaji nogometnega kluba Milan

Foto: Bobo

Bivši hrvaški premier Ivo Sanader se je po odstopu z oblasti s svojim nekdanjim italijanskim kolegom Silviom Berlusconijom dogovarjal o posredovanju pri prodaji nogometnega moštva AC Milan vlagateljem iz ZDA, danes piše hrvaški časnik Jutarnji list. Domneva, da posel ni bil sklenjen zaradi previsoke provizije, ki jo je zahteval Sanader.  

Sanader se je pomladi leta 2010, slabo leto po nepričakovanem odstopu z vseh političnih položajev na Hrvaškem, srečal s Berlusconijem v rimski vili Palazzo Grazioli, piše časnik.

Kot poudarja, gre za eno izmed Berlusconijev palač, v katerih je organiziral znamenite "bunga-bunga" zabave, a se Sanaderjem naj ne bi pogovarjala o prijateljicah noči, temveč o prodaji enega najuspešnejših nogometnih klubov.

S Sanaderjem je bil tudi njegov nekdanji svetovalec v vladi in solastnik v zagrebških svetovalnih podjetjih Vatroslav Brkich. Z Berlusconijem naj bi ju povezal Valentino Valentini, ki velja za desno roko nekdanjega predsednika italijanske vlade, še navaja zagrebški časnik.

V palači Grazioli naj bi se četverica večkrat sešla maja 2010, so ugotovili preiskovalci, ki so bili presenečeni, da je Sanader sodeloval tudi pri tem poslu.


Vrednost prodaje nogometnega kluba je bila najmanj 300 milijonov evrov, Sanader pa je zahteval deset odstotkov provizije, čeprav so posredniki pri takšnih poslih zaračunavali od dva do tri odstotke, dodaja časnik.

Denar naj bi plačala bogata judovska družina iz Los Angelesa, a prodaja ni uspela. "Ali je bil razlog za to domnevno Berlusconijevo nezadovoljstvo z višino Sanaderjeve provizije ali so si ameriški judje premislili, preiskovalci še niso ugotovili," izpostavlja Jutarnji list.

Sanader je po odhodu iz vlade odprl dve podjetji za svetovanje, Alia svetovanje in Prebujac, ter zaslužil pol milijona evrov s provizijami pri poslovanju z različnimi podjetji na Hrvaškem, v Avstriji in ZDA.

"Sanaderjevo življenje bi bilo dobra podlaga za razburljiv kriminalni roman, če bi le vedeli, kam so izginili naši milijoni in če Hrvaški ne bi naredil takšne škode," poudarja časnik.