državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Saj ni res: zakaj 70 odstotkov migrantov nenadoma zboli?

Deli na:
Saj ni res: zakaj 70 odstotkov migrantov nenadoma zboli?

Foto: Bobo

V nemški zvezni deželi Saški so nedavno želeli deportirati 49 Tunizijcev, ker niso izpolnjevali kriterijev za pridobitev mednarodne zaščite. Davkoplačevalci so plačali najem letala, a na krovu jih je bilo samo 13, drugi so se poskrili po multikulturnih območjih ali so nenadoma zboleli.

Kot poroča Alen Hall, dopisnik britanskega Expressa iz Berlina, migranti uporabljajo številne zvijače in prevare, da bi se izognili deportacijam. Eden najbolj priljubljenih in nadvse uspešnih trikov so »družine«. Ne samo, da za večino Nemci sploh niso mogli ugotoviti identitete in kod v resnici prihajajo ter ali so v resnici sorodstveno povezani, ampak so te »družine« nenadoma začele izgubljati svoje otroke, ki so čez noč odšli neznano kam. Vedo namreč, da jih brez otrok, ki so »izgubljeni«, ne bodo poslali nazaj, od koder so prišli. No, običajno so ti »izgubljenci« pri sorodnikih v multikulturnih skupnostih, kamor se niti policija ne upa več, kaj šele centri za socialno delo.

Najljubša ukana z vsemi žavbami namazanih priseljenih  muslimanskih moških, ki si za prevaro niso mogli kupiti ne ženske ne otroka, je nesposobnost potovati z letalom. Medtem, ko so še nekaj tednom prej nadlegovali nemške ženske in posedali po mestnih lokalih, so po prejemu sporočila, da bodo deportirani, ker so jim zavrnili prošnjo za azil, kot po čudežu nenadoma zboleli. Levičarski aktivisti bi to najbrž razložili s stresom, a notranjega ministra Thomasa de Maziereja so te zdravstvene prevare zelo razjezile. »To preprosto ne gre tako, da je 70 odstotkov moških, starih pod 40 let, nenadoma tako bolnih, da ne morejo leteti,« je dejal.

Vse to drago stane domačine, ki morajo migrantske prevare drago plačevati. Nedavno so v Gvinejo deportirali tri migrante, davkoplačevalce so stali prek 100.000 evrov, saj je bilo na krovu letala 14 članov posadke in 13 policistov.

V prvih petih mesecih letošnjega leta so iz Nemčije deportirali 11.500 oseb, kar je veliko manj, kot so načrtovali. Za izgon jih je predvideno še na deset tisoče, a uradniki se bojijo, da bo veliko teh ostalo v državi. Vse to veliko pove, kakšni ljudje prihajajo v EU.