GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruskim vojakom bodo prepovedali objave na družbenih omrežjih

Deli na:
Ruskim vojakom bodo prepovedali objave na družbenih omrežjih

Bodo slovenski vojaki zrli v oči ruskim, čez mejo?

Rusko obrambno ministrstvo je pripravilo predlog zakona, s katerim bi profesionalnim vojakom in vojaškemu osebju iz varnostnih razlogov prepovedali objave na družbenih omrežjih.

Fotografije, videoposnetki in podobno gradivo, naloženi na splet, namreč lahko razkrijejo podrobnosti, ki bi lahko koristile sovražniku, piše britanski BBC.

Objave ruskih vojakov so med drugim razkrile nekatere podatke o vojakih v Ukrajini in Siriji. Julija 2014 je novinarka BBC objavila tvit s fotografijo ruskega vojaka, ki ponosno sporoča, da so rakete grad dostavili proruskim upornikom v Ukrajini.

Rusija si je le nekaj mesecev pred tem, marca 2014, priključila polotok Krim. V naslednjem mesecu pa so uporniki zavzeli območji Donecka in Luganska.

Ukrajina in zahodne države so Rusijo obtožile, da so upornike oskrbovale s težkim orožjem. Rusija je sicer priznala, da so nekateri njihovi prostovoljci pomagali upornikom, zanikala pa je, da bi bi v ta namen aktivirala uradne sile.

Vendar pa je poročevalec Vice News Simon Ostrovsky na drugi strani razkril, kako mu je prav objava omenjenega vojaka omogočila, da je lahko potrdil rusko vlogo v bojih na vzhodu Ukrajine.

Raziskovalna skupina Bellingcat, ki se ukvarja z analizo socialnih medijev pri dokumentiranju konfliktov, je medtem ugotovila, da so prav objave na družbenih omrežjih razkrile smrti med pripadniki ruskega 76. letalskega polka v vzhodni Ukrajini.

Prepoved naj bi začela veljati januarja prihodnje leto.