Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruska policija aretirala vodji gibanja proti Putinu

Deli na:

Moskovska policija je danes aretirala vodji gibanja proti novemu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, potem ko sta protestno celo noč vztrajala v bližini Kremlja. Alekseja Navalnija in Sergeja Udalcova so odpeljali na policijsko postajo, kjer ju bodo po navedbah njunega odvetnika najverjetneje oglobili zaradi kršenja javnega reda.

Opozicijska voditelja Navalni in Udalcov sta noč preživela na prostem z več sto drugimi nasprotniki Putina v okrožju Kitaj Gorod v središču Moskve, okoli kilometer od Kremlja.

Po poročanju tiskovne agencije AFP so protestniki, ki so se protestno zbrali ob ponedeljkovi prisegi Putina za tretji predsedniški mandat, kljub aretaciji davi vztrajali na območju. Demonstranti so bili zjutraj mirni in brez transparentov, nekateri pa so na prizorišču spali v spalnih vrečah, še poroča AFP.

Ruska policija je sporočila, da so od nedelje na opozicijskih zborovanjih aretirali skoraj 750 ljudi.

V nedeljo se je na protestih proti Putinu zbralo okoli 20.000 ljudi. Protesti so se sprevrgli v nasilje, ko se je nekaj protestnikov skušalo približati Kremlju. Prišlo je do spopadov med demonstranti in policisti, ki so pridržali več kot 400 ljudi. Kljub zelo ostrim varnostnim ukrepom se je več tisoč opozicijskih protestnikov v središču Moskve zbralo tudi v ponedeljek, na dan Putinove inavguracije. Protestirali so vzdolž poti, po kateri se je v Kremelj pripeljal Putin.