Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruska Paris Hilton želi Putina izriniti iz Kremlja

Deli na:
Ruska Paris Hilton želi Putina izriniti iz Kremlja

Ksenija Sobčak - Foto: Profimedia

Ruska zvezdnica iz visoke družbe, ki je sedaj novinarka, Ksenija Sobčak je včeraj sporočila, da namerava prihodnje leto kandidirati za predsednico Rusije.

V video posnetku na svoji spletni strani je dejala, da Rusija nujno potrebuje spremembo, poročajo tuje tiskovne agencije.

V videu, ki ga je objavila na spletni strani svoje kampanje, je Sobčakova dejala, da je "proti vsem" v trenutnem političnem vrhu in da država nujno potrebuje spremembo.

Izpostavila je, da bodo tokrat lahko volili tudi mladi, ki so se rodili, ko je leta 2000 Vladimir Putin prvič postal predsednik države. Hkrati je izrazila podporo opozicijskemu voditelju Alekseju Navalnemu, ki si prav tako želi izzvati Putina na volitvah prihodnje leto. Čeprav je to zaradi njegovih pravnih težav malo verjetno.

Njen pokojni oče Anatolij Sobčak je bil med letoma 1991 in 1996 župan drugega največjega ruskega mesta Sankt Peterburg, prav tako pa je bil eden od mentorjev trenutnega predsednika Vladimirja Putina in nekdanjega Dmitrija Medvedjeva. Putin sicer še vedno ni sporočil, ali bo na volitvah marca prihodnje leto ponovno kandidiral za najvišji položaj v državi.

Za kandidaturo bo morala nekdanja zvezdnica resničnostnih šovov zbrati 300.000 podpisov v 40 dneh.

35-letna svetlolaska je postala znana, ko je leta 2004 vodila resničnostjo oddajo Dom-2, imenujejo pa jo tudi ruska Paris Hilton. Leta 2012 je presenetila, ko se je udeležila opozicijskih protestov proti Putinu. Trenutno vodi svojo oddajo na zasebni televiziji TV Rain, kamor je med drugim na intervju povabila tudi Navalnega.