urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Svet

Ruska afera: FBI preiskuje tudi tiskovno agencijo Sputnik

Deli na:
Ruska afera: FBI preiskuje tudi tiskovno agencijo Sputnik

Foto: Sputnik

FBI sumi, da je ruska tiskovna agencija Sputnik sodelovala v organizirani kampanji blatenja Hillary Clinton.

Ameriška zvezna policija FBI oziroma urad posebnega tožilca Roberta Muellerja v zvezi z ruskim vpletanjem v lanskoletne ameriške predsedniške volitve preiskuje tudi rusko tiskovno agencijo Sputnik, ki naj bi bila del organizirane kampanje blatenja demokratske kandidatke Hillary Clinton v korist republikancu Donaldu Trumpu.

Znani raziskovalni novinar Yahooja Michael Isikoff poroča, da je nekdanji dopisnik Sputnika v Washingtonu Andrew Feinberg zvezni policiji predal številno elektronsko pošto, FBI pa je z njim že dvakrat opravil pogovor. Feiberg je dejal, da je FBI zanimalo, kdo mu je dajal navodila za poročanje. Primeri usmerjanja, kako naj poroča, naj bi prihajali neposredno iz Moskve.

Feinberg je povedal, da so mu šefi nenehno govorili, da Moskva hoče to in ono, ter mu naročali, kakšna vprašanja naj zastavlja v času, ko je poročal iz Bele hiše. Ko so mu ukazali, naj pride do ukradene elektronske pošte direktorja Cie, pa je Feinberg povedal, da ima tega dovolj, ker je to zanj že preseglo meje vohunjenja za tujo državo.

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve se nadaljujejo. Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon pa je ravnokar priznal, da je predsednik ZDA naredil politično napako stoletja, ko je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.

Trump je Comeyja odpustil, ker ni hotel ustaviti preiskave ruske afere, nato pa mu je namestnik pravosodnega ministra ZDA nakopal na vrat posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki je preiskavo poglobil in razširil.