favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ruska afera: FBI preiskuje Trumpovega zeta Kushnerja

Deli na:
Ruska afera: FBI preiskuje Trumpovega zeta Kushnerja

Ivanka Trump in Jared Kushner - Foto: Reuters

Preiskava menda ne zadeva le vpletanja Rusov v volitve na strani Trumpa in domnevnih povezav njegove kampanje z Rusi, ampak tudi morebitne finančne zločine.

Washington Post in ostali ameriški mediji poročajo, da FBI v preiskavi ruskega vpletanja v ameriške volitve in domnevnih povezav kampanje republikanca Donalda Trumpa obravnava predsednikovega zeta Jareda Kushnerja kot osebo posebnega interesa, kar je zelo širok pojem, ki lahko pomeni osumljenca ali pričo.

Washington Post je pretekli teden poročal, da je preiskava zajela osebo iz Trumpovega kroga v Beli hiši in to naj bi bil Kushner, ki je poročen s Trumpovo hčerko Ivanko.

Preiskava menda ne zadeva le vpletanja Rusov v volitve na strani Trumpa in domnevnih povezav ljudi iz njegove kampanje z Rusi, ampak tudi morebitne finančne zločine. Katere natančno, pa še ni znano.


Ameriški analitiki sicer menijo, da je Kushnerjev položaj v Beli hiši lahko prava zlata jama etičnih prekrškov ali česa hujšega. Sorodnike ali družinske člane v svojih vladah ponavadi zaposlujejo diktatorji ali avtokrati ali pa preko njih opravljajo sumljive posle, ki jih sami ne morejo ali ne upajo.

Srečanja z Rusi sama po sebi niso problematična, vendar pa jih je bilo med ljudmi iz Trumpove kampanje nenavadno veliko in preiskovalce pod vodstvom posebnega tožilca Roberta Muellerja zanima, kaj so si imeli toliko za povedati.

Še posebej glede na obtožbe ameriških obveščevalcev, da so Rusi po nalogu Kremlja rovarili po ameriških volitvah. Senco suma na celotno afero mečejo tudi prikrivanja stikov z Rusi oziroma izgube spomina glede teh stikov.

Stike z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergejem Kisljakom sta "pozabila" omeniti pravosodni minister ZDA Jeff Sessions, pa tudi nekdanji svetovalec za nacionalno varnost ZDA Michael Flynn ter drugi.