Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija obtožuje Turčijo, da načrtuje invazijo na Sirijo

Deli na:
Rusija obtožuje Turčijo, da načrtuje invazijo na Sirijo

Foto: Getty Images

Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da dogodki na turško-sirski meji nakazujejo, da se Turčija pripravlja na vojaško invazijo na Sirijo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Beležimo vse več znakov, da se turške sile tajno pripravljajo na neposredne vojaške akcije v Siriji," je dejal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Dodal je še, da je rusko obrambno ministrstvo objavilo "neizpodbitne video dokaze o turških samohodnih artilerijskih enotah, ki obstreljujejo sirska naselja na severnem delu sirske pokrajine Latakija.

"Zmedeni smo, ker so običajno zgovorni predstavniki Pentagona, Nata in skupin, ki naj bi ščitile pravice sirskega ljudstva, tiho, kljub našim pozivom, naj se na tovrstna dejanja odzovemo," je še dejal Konašenkov.

Ruske sile od jeseni izvajajo letalske napade v Siriji. Kot pravijo, so edini pravi borci proti džihadistom Islamske države, medtem ko kritiki na drugi strani menijo, da napada predvsem opozicijske sile režimu Bašarja al Asada.

S tem posredovanjem so se močno zapletli tudi ruski odnosi s Turčijo, še posebej pa so se zaostrili, ko je Turčija sestrelila rusko bojno letalo, ker naj bi kršilo turški zračni prostor. Odtlej se vrstijo medsebojne obtožbe med Moskvo in Ankaro, kdo bolj rešuje situacijo v Siriji in kdo bolj pomaga skrajnežem.