Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija ne komentira domnevnih stikov s Trumpovo ekipo

Deli na:
Rusija ne komentira domnevnih stikov s Trumpovo ekipo

Rusko zunanje ministrstvo danes ni želelo komentirati poročanja medijev o domnevnih telefonskih pogovorih med bodočim svetovalcem za nacionalno varnost novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in ruskim veleposlanikom v Washingtonu.

Namestnik zunanjega ministra Sergej Rjabkov je za rusko tiskovno agencijo Ria Novosti dejal, da "ne komentiramo dnevnih delovnih stikov našega veleposlaništva ali predstavnikov zunanjega ministrstva s kolegi iz drugih držav, vključno z ZDA", povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Washington post je poročal, da je Michel Flynn 28. decembra lani večkrat po telefonu poklical ruskega veleposlanika v Washingtonu Sergeja Kisljaka. Po navedbah časnika je Kisljak bodoči administraciji posredoval vabilo za udeležbo na mirovnih pogovorih o Siriji, ki jih bosta 23. januarja, tri dni po Trumpovi inavguraciji, v Kazahstanu gostili Rusija in Turčija.

Trumpov bodoči tiskovni predstavnik Sean Spicer je dejal, da sta Flynn in Kisljak govorila o "logistiki vzpostavitve telefonskega pogovora med predsednikom Rusije in novoizvoljenim predsednikom po njegovi prisegi". "To je bilo to," je dodal.

Turški zunanji minister Mevlüt Cavusoglu je v petek dejal, da bodo vabila na pogovore v Astano verjetno odposlali prihodnji teden, tako Turčija kot Rusija pa se strinjata, da bi morale na njih sodelovati tudi ZDA.