pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Raziskava: Francozi naj bi bili na četrtem mestu najboljših ljubimcev

Deli na:
Raziskava: Francozi naj bi bili na četrtem mestu najboljših ljubimcev

Foto: iStock

Poletje ni samo čas za oddih, pogosto se rodijo tudi poletne ljubezni. Obisk druge države, drugačnost in očarljivost tujca lahko v nas zbudijo romantična čustva. Večinoma so kratkotrajna, a morda zato toliko slajša. Če greste prav s tem namenom na počitnice, je dobro vedeti, v katerih državah prebivajo najboljši ljubimci.

Raziskava med 15.000 ženskami po vsem svetu je pokazala, da imajo rade »latino« ljubimce. Nič novega. Na prvo mesto so postavile Špance. Torej turistke derejo v to državo še zaradi česar drugega kot tega, da občudujejo njene naravne lepote, plažo in arhitekturo. Španija je za Francijo in ZDA tretja najbolj priljubljena turistična država na svetu, lani jo je obiskalo 68,1 milijona ljudi.

Prepričljiva samozavest

Španci so samozavestni in verjamejo v svoje spolne spretnosti, saj jih četrtina meni, da so izvrstni v postelji. Raziskava med okoli deset tisočimi Španci in Špankami je pokazala, da jih je kar 90 odstotkov zadovoljnih s spolnim življenjem. Španci znajo flirtati, se spogledovati. Podatki največje raziskave spletnega spogledovanja, ki jo je opravila spletna stran za zmenke badoo.com, deluje v 190 državah, so pokazali, da so Španke najbolj spogledljive in med ženskami najpogosteje začnejo pogovor. Analizirali so 90 milijonov spletnih interakcij na omrežju.

Tako španski moški kot ženske privlačijo s temnimi lasmi, zagorelo poltjo, seksi naglasom. Samo pomislimo na igralca Antonia Banderasa in Penelope Cruz. Strastni španski temperament nam je iz filmov dobro poznan.

Karneval za poljube

Na drugem mestu najboljših ljubimcev so Brazilci. Temperamentni moški privlačnega videza, zagorele polti in izklesanih teles in lepe ženske z zavidljivimi oblinami so večinoma zadovoljni s svojim spolnim življenjem. Takih naj bi bilo kar 82 odstotkov. Po podatkih raziskave proizvajalca kondomov, družbe  Durex imajo spolne odnose skoraj trikrat na teden ali 145-krat na leto. So tudi pri vrhu držav, ki si za spolnost vzamejo največ časa: 21,4 minute. So strastni in spontani. Karneval se lahko v ritmu sambe spremeni tudi v tekmovanje v poljubljanju.

Vino in ljubezen

Sledijo naši sosedi Italijani. Ženske temperamentni zgovorneži nesramežljivo ogovarjajo s »ciao bella«, Italijanke izžarevajo spolnost in samozavest. V anketah jih redno uvrščajo med najbolj spogledljive narode. Uživajo v dobri hrani in dobrem vinu. Osvajanje se pogosto začne za mizo. Na univerzi v Firencah so opravili raziskavo o tem, kako so ženske zadovoljne s spolnim življenjem. Izkazalo se je, da so najbolj zadovoljne tiste, ki spijejo dva kozarca vina na dan. Povprečno naj bi imeli v tej državi spolne odnose 121-krat na leto in so v vrhu tistih, ki temu posvetijo največ časa: 20,4 minute.

Pravi francoski poljub

Francozi naj bi bili na četrtem mestu najboljših ljubimcev. Slovijo kot dobri ljubimci in na to radi spomnijo tujke, ki jih osvajajo. Konec koncev se po njih imenuje francoski poljub, prav zato ker so Francozi sloveli po svobodomiselnih spolnih dogodivščinah. Pariz je romantično mesto ljubezni. Radi si privoščijo dobro jedačo in vino, radi zapeljujejo. So neposredni in ne izgubljajo časa. Po drugi strani jih pogosto označijo za arogantne in pri osvajanju nadležne. Raziskave so različne: po Durexovih ugotovitvah spolno občujejo 120-krat na leto, hkrati pa jih ni na lestvici dvanajstih držav, kjer so ljudje najbolj zadovoljni s spolnim življenjem. Na tej so pred Španci in Italijani, zanimivo, Švicarji. Očitno k temu prispeva liberalen odnos do spolnosti in prostitucije in zgodnje poučevanje o spolnosti v šolah. Kar 32 odstotkov naj bi jih že imelo spolne odnose na javnem prostoru. Več kot petina jih spolno življenje ocenjuje kot odlično. 

 

VEČ V NOVI ŠTEVILKI POLETNEGA REPORTER MAGAZINA, KI JE ŠE VEDNO NA VOLJO PRI PRODAJALCIH ČASOPISOV

Foto: iStock