urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Svet

Ramljak zanika možnost stečaja Agrokorja

Deli na:
Ramljak zanika možnost stečaja Agrokorja

Foto: Bobo - O morebitni prodaji stolpnice, bolj znane kot Cibona, bodo odločali upniki.

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern Agrokor Ante Ramljak je med obiskom v Beogradu zavrnil možnost, da bo največja hrvaška družba končala v stečaju.

Pričakuje, da bo prestrukturiranje Agrokorja končano v skladu z roki, ki jih določa hrvaški zakon o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih.

Podpredsednik srbske vlade in minister za trgovino, turizem in telekomunikacije Rasim Ljajić je po včerajšnjem srečanju z Ramljakom novinarjem potrdil, da je Ramljak "absolutno izključil možnost stečaja Agrokorja".

Kot je dodal, Ramljak pričakuje, da bodo uspeli podpisati pogodbo o prestrukturiranju koncerna v 12 mesecih. Prodali bodo podjetja, ki niso temeljna dejavnost koncerna, obdržali pa najbolj zdrave dele, je razkril Ljajić. Ramljak se je včeraj srečal tudi s predstavniki Agrokorjevih podjetij v Srbiji, ki zaposlujejo približno 11.000 delavcev.

Tam naj bi Ramljak poudaril, da normalizacija poslovanja Agrokorjevih podjetij poteka v celotni regiji ter da srbski dobavitelji lahko pričakujejo redna izplačila za svoje blago. Regionalna televizija N1 je poročala, da srbska podjetja iz Agrokorja poslujejo normalno, njihovo poslovanje pa ni neposredno ogroženo zaradi krize Agrokorja na Hrvaškem.

Izpostavili so, da srbska vlada zaenkrat ne bo sprejela posebnih zakonov za njihovo reševanje, kot sta to storili Hrvaška in Slovenija s posebnima zakonoma o Agrokorju in Mercatorju.

V Beogradu so se včeraj tudi sklenili, da bodo nadaljevali koordinirano sodelovanje pri spremljanju poslovanja Agrokorja in njegovih podjetij v Srbiji, je še poročala N1.