Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ramljak zanika možnost stečaja Agrokorja

Deli na:
Ramljak zanika možnost stečaja Agrokorja

Foto: Bobo

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern Agrokor Ante Ramljak je med obiskom v Beogradu zavrnil možnost, da bo največja hrvaška družba končala v stečaju.

Pričakuje, da bo prestrukturiranje Agrokorja končano v skladu z roki, ki jih določa hrvaški zakon o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih.

Podpredsednik srbske vlade in minister za trgovino, turizem in telekomunikacije Rasim Ljajić je po včerajšnjem srečanju z Ramljakom novinarjem potrdil, da je Ramljak "absolutno izključil možnost stečaja Agrokorja".

Kot je dodal, Ramljak pričakuje, da bodo uspeli podpisati pogodbo o prestrukturiranju koncerna v 12 mesecih. Prodali bodo podjetja, ki niso temeljna dejavnost koncerna, obdržali pa najbolj zdrave dele, je razkril Ljajić. Ramljak se je včeraj srečal tudi s predstavniki Agrokorjevih podjetij v Srbiji, ki zaposlujejo približno 11.000 delavcev.

Tam naj bi Ramljak poudaril, da normalizacija poslovanja Agrokorjevih podjetij poteka v celotni regiji ter da srbski dobavitelji lahko pričakujejo redna izplačila za svoje blago. Regionalna televizija N1 je poročala, da srbska podjetja iz Agrokorja poslujejo normalno, njihovo poslovanje pa ni neposredno ogroženo zaradi krize Agrokorja na Hrvaškem.

Izpostavili so, da srbska vlada zaenkrat ne bo sprejela posebnih zakonov za njihovo reševanje, kot sta to storili Hrvaška in Slovenija s posebnima zakonoma o Agrokorju in Mercatorju.

V Beogradu so se včeraj tudi sklenili, da bodo nadaljevali koordinirano sodelovanje pri spremljanju poslovanja Agrokorja in njegovih podjetij v Srbiji, je še poročala N1.