Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Radikalizirani Albanec pripravljal teroristični napad na Dunaju

Deli na:
Radikalizirani Albanec pripravljal teroristični napad na Dunaju

Foto: Reuters

Avstrijska policija je včeraj aretirala moškega, ki je osumljen načrtovanja terorističnega napada na Dunaju, je potrdil tiskovni predstavnik policije.

Gre za radikaliziranega Albanca, napad pa naj bi izvršil ta mesec. Avstrijsko policijo je o domnevnem napadu obvestila prijateljska obveščevalna služba.

Po poročanju dunajskega dnevnika Kronen Zeitung je Albanec, ki naj bi bil simpatizer džihadistične skupine Islamska država, pripotoval v Avstrijo, pozno popoldne pa so ga posebne enote policije aretirale.

Policija je dobila več informacij, da skupina radikalnih islamistov albanskega rodu načrtuje teroristični napad na Dunaju med 15. in 30. januarjem. Osumljenec naj bi že v Nemčiji naredil eksplozivno napravo, ki jo je želel uporabiti v napadu, je poročal dnevnik. Policija tega ni želela komentirati.

Tiskovni predstavnik policije Thomas Keiblinger je za avstrijsko tiskovno agencija APA dejal, da je policija izdala opozorilo, naj ljudje na množičnih mestih pozorno spremljajo dogajanje in v primeru opaženega zapuščenega predmeta takoj pokličejo policijo. Prav tako je poostrila nadzor in število policistov na ulicah.