Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin: Zakaj bi Trump potreboval prostitutke, če je imel misice

Deli na:
Putin: Zakaj bi Trump potreboval prostitutke, če je imel misice

Foto: arhiv Reporterja

"Ljudje, ki so naročili lažne informacije in zdaj krožijo po internetu, so še slabši od prostitutk," ruski predsednik Putin pravi o napadih na Donalda Trumpa.

Ruski predsednik Vladimir Putin se je danes odzval na ameriške trditve, da so ruske obveščevalne službe posnele novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ko je leta 2013 obiskal Moskvo, in si privoščil prostitutke. Rusija je obtožbe že pred tem večkrat zanikala, zdaj je to prvič javno storil še Putin sam.

Prejšnji teden so ameriški mediji poročali, da so ruski obveščevalci zbrali sporne informacije o Trumpu, predvsem videoposnetke Trumpa s prostitutkami v luksuznem hotelu v Moskvi, ki bi jih lahko Rusija uporabila za izsiljevanje.

"Ko je Trump leta 2013 prišel v Moskvo ... ni bil nobena politična osebnost, nismo niti vedeli za njegove politične ambicije. Ali kdo misli, da naše posebne enote lovijo vsakega ameriškega milijarderja? Seveda ne, to je povsem absurdno," je na novinarski konferenci dejal Putin.


Putin se je nato vprašal, zakaj bi Trump potreboval prostitutke, če je lahko lepe ženske kot lastnik tekmovanja srečeval na izborih za miss universe. "Težko si predstavljam, da je tekel v hotel, da bi se srečal z našimi dekleti," je povedal Putin in se pošalil, da so "Rusinje seveda najboljše na svetu".

"Ljudje, ki so naročili lažne informacije in zdaj krožijo po internetu, so še slabši od prostitutk. Nimajo nobenih moralnih zadržkov. Dejstvo je, da so takšne metode proti novoizvoljenemu predsedniku ZDA unikatne: kaj takega se še ni zgodilo. To kaže na degradacijo politične elite na Zahodu," je nadaljeval ruski predsednik.

Putin je po srečanju z moldavskim predsednikom Igorjem Dodonom ponovil, da se ni nikoli srečal s Trumpom, znova pa je menil, da morata Moskva in Washington storiti vse, da državi težavne odnose vrneta v normalno stanje.

Ruski predsednik je dodal, da odhajajoča ameriška administracija z izjavami glede Trumpa le škoduje ameriškim interesom, eden glavnih ciljev administracije pa je, da "spodkoplje legitimnost novoizvoljenega ameriškega predsednika."