klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin ob rojstnem dnevu kritičen do Pussy Riot

Deli na:
Putin ob rojstnem dnevu kritičen do Pussy Riot

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin, ki danes praznuje 60. rojstni dan - deveti na predsedniškem stolčku, je podprl odločitev sodišča v primeru Pussy Riot. V intervjuju, ki ga je danes objavil eden od ruskih televizijskih kanalov, je dejal, da se mu zdi dveletna zaporna kazen za članice ruske punk-zasedbe Pussy Riot pravična, saj so delovale nemoralno.

Provokativne mlade glasbenice, ki so v osrednji moskovski pravoslavni katedrali izvedle kontroverzen nastop, med katerim so ostro kritizirale Rusko pravoslavno cerkev in Putinovo vlado, so po Putinovem mnenju "spodkopale temelje morale", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kazen "so si želele in dobile so jo", je Putin še dejal glede odločitve sodišča, ki bo v sredo predvidoma obravnavalo še pritožbo obsojenk. Putin je poudaril še, da na sodni proces "ni imel nikakršnega vpliva".

Putin je sicer današnji dan po besedah svojega tiskovnega predstavnika Dmitrija Peskova preživel v družinskem krogu in za rojstni dan ni priredil večjega slavja.

Domišljijo ruske javnosti ne glede na to buri vprašanje daril, ki jih je predsednik dobil letos. V preteklosti so mu sicer pogosto podarjali živali, saj je znan kot njihov velik ljubitelj.

Za abrahama, ki ga je Putin praznoval leta 2002, mu je tedanji moldavski predsednik Vladimir Voronin na primer podaril posebej eksotično darilo - živega krokodila, kar je pospremil z besedami, da gre za edino žival, ki ne pozna umikanja.

V "krokodiljem" duhu je ruska opozicija za danes brez posluha za Putinov osebni praznik napovedala protivladne proteste, še poroča dpa.