GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin bo kandidiral kot neodvisni kandidat

Deli na:
Putin bo kandidiral kot neodvisni kandidat

Vladimir Putin se ne bo udeležil Generalne skupščine ZN. - Foto: arhiv Reporterja

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na letni novinarski konferenci v Moskvi napovedal, da bo na predsedniških volitvah prihodnje leto kandidiral kot neodvisni kandidat. Pričakuje pa široko podporo političnih strank in javnosti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Putin je kandidaturo na predsedniških volitvah marca 2018 napovedal že pred dnevi. Zaradi velike podpore med Rusi mu je zmaga zagotovljena. Kot neodvisni kandidat pa bo moral zbrati podpise podpore, česar strankarskim kandidatom ni treba, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Putin, ki je predsednik vlade ali države že od leta 2000, je dodal, da že ima volilni program. Na ugotovitev, da nima močnega tekmeca, je odvrnil, da ni njegova naloga, da bi opoziciji gradil kandidate. Meni, da opozicija, ki sicer "povzroča veliko hrupa", lahko le malo ponudi narodu, poroča agencija Reuters.

Putinove 13 letne novinarske konference se danes udeležuje rekordnih 1640 domačih in tujih novinarjev. Lani je trajala skoraj pet ur. Običajno odgovarja na vrsto vprašanj - od notranje do zunanje politike ter lokalnih vprašanj, pa tudi na bolj osebna. Letos je pričakovati vprašanja o perečih mednarodnih temah, kot so napeti odnosi Rusije z Zahodom ter konflikt v Siriji in grožnja Severne Koreje.

Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je pred novinarsko konferenco povedal, da se je bodo lahko udeležili tudi mediji, ki so jih v skladu z novimi pravili razglasili za tuje agente. Gre za ameriška medija Voice of America in Radio Free Europe/Radio Liberty ter njune podružnice. V pogovoru za televizijo Rosija 24 je dodal, da se je za novinarsko konferenco predsednika države akreditiralo mnogo ameriških novinarjev.