mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prvo srečanje Putina in Trumpa bo "načeloma" na vrhu G20 v Hamburgu

Deli na:
Prvo srečanje Putina in Trumpa bo "načeloma" na vrhu G20 v Hamburgu

Vladimir Putin in Donald Trump - Foto: Reuters

"Če bosta ob istem času v istem mestu, isti zgradbi in isti dvorani, bi bilo nenavadno, če ne bi spregovorila," pravi ruski zunanji minister Lavrov.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je včeraj dejal, da se bosta ruski in ameriški predsednik Vladimir Putin in Donald Trump "načeloma" srečala na vrhu skupine 20 vodilnih gospodarstev sveta (G20), ki bo 7. in 8. julija v nemškem Hamburgu. To bo prvo srečanje voditeljev dveh svetovnih velesil.

"Načeloma lahko rečemo, da se bosta srečala. Če bosta ob istem času v istem mestu, isti zgradbi in isti dvorani, bi bilo nenavadno, če ne bi spregovorila," je v Moskvi po srečanju z nemškim kolegom Sigmarjem Gabrielom dejal Lavrov.

Če srečanje bo, bosta predsednika razpravljala o različnih vprašanjih, pri čemer Lavrov ni povedal, katera so ta vprašanja. "Predvsem morata normalizirati dialog" med Moskvo in Washingtonom, je ocenil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Putin in Trump se doslej še nista srečala, čeprav je ameriški predsednik v kampanji pred predsedniškimi volitvami obljubljal izboljšanje odnosov med državama.

Ruski predsednik je že konec marca izrazil pripravljenost za srečanje ob robu vrha G20. Srečanja sicer še v nobeni od prestolnic niso uradno potrdili.