zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Profesor Tibi: Migranti so jezni, ker niso dobili luksuza, zato posiljujejo Nemke

Deli na:
Profesor Tibi: Migranti so jezni, ker niso dobili luksuza, zato posiljujejo Nemke

Foto: YouTube

»Oni posiljujejo vaše ženske, ker jim niste dali luksuznih stanovanj in avtomobilov, in zato, ker mislijo, da so kurbe,« je za Basler Zeitung dejal upokojeni profesor Bassam Tibi iz Goettingena, Sirec, ki že 58 let živi v Nemčiji.

Tibi je opozoril, da bo zaradi politike odprtih vrat kanclerke Angele Merkel kmalu prišlo do velikih socialnih konfliktov. Glede spolnih napadov na Nemke meni, da so posledica arabskega vrednostnega sistema in nerealnih pričakovanj migrantov, da bodo potem, ko pridejo v Nemčijo, živeli luksuzno in v izobilju. »Arabci, ki prihajajo, pričakujejo razkošna stanovanja, blondinke in državo blaginje,« je dejal in dodal, da Nemci že zdaj migrantom omogočajo veliko večji standard, kot so ga bili ti navajeni tam, od koder prihajajo. Ta razkorak med željami in realnostjo bo v naslednjih letih vodil do velikih konfliktov.

Tibi je povedal, da je dvosobno stanovanje v Kairu luksuz, v Nemčiji pa pozna 16-letne migrante, ki sami živijo v dvosobnih stanovanjih, ampak so še vedno nezadovoljni. Zakaj? Zato, ker so mislili, da bodo dobili še avtomobile. Zastonj, se razume. Žal profesor sirskih korenin ni povedal, ali bi bili migranti zadovoljni z mercedesom ali bi bili še naprej užaljeni, ker ne bi dobili porschejev.

»Spomnite se hvaležnih Sircev iz selfijev z Angelo Merkel. Eden od teh je nedavno na televiziji dejal, da je nad njo zelo razočaran. On si želi dobro službo, zagotovljen dohodek in stanovanje. Imeli bomo velike socialne konflikte zaradi tega,« je opozoril Tibi. Ko je bil vprašan, kako to lahko kaj takega z gotovostjo trdi, je odgovoril, da je vrednostni sistem migrantov popolnoma nezdružljiv s sodobnim svetom. Odkrito je povedal, da Arabci zase verjamejo, da so častni ljudje, za Nemce pa menijo, da so nečastni in umazani, ker svojim ženskam pustijo, da spijo, s katerimkoli moškim hočejo.

Tibi je še dejal, da se migranti s posilstvi žensk pravzaprav maščujejo, ker niso dobili luksuza, ki so ga pričakovali. »Če Arabci nekaj ne dobijo, se zelo razjezijo. V kulturi, kjer imam korenine, človeka, ki vas je razjezil, skušate ponižati. In ponižate ga tako, da mu posilite ženo,« je razložil Tibi. Oni vedo, da je posilstvo nezakonito dejanje, toda hkrati vedo, da se jim ne bo zgodilo prav nič, saj se policija boji, da bi bila obtožena rasizma.