Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prijeli morilca Hodakove?

Deli na:

Odvetniško pripravnico Ivano Hodak je oktobra lani ustrelil 61-letni moški, ki se je na ta način želel maščevati njenemu očetu, znanemu odvetniku Zvonimirju Hodaku, je danes objavila hrvaška policija. Identitete storilca niso razkrili, Hodak pa je hrvaškim medijem potrdil, da gre za brezdomca Mladena Šlogarja.

Odvetniško pripravnico Ivano Hodak je oktobra lani ustrelil 61-letni moški, ki se je na ta način želel maščevati njenemu očetu, znanemu odvetniku Zvonimirju Hodaku, je danes objavila hrvaška policija. Identitete storilca niso razkrili, Hodak pa je hrvaškim medijem potrdil, da gre za brezdomca Mladena Šlogarja.

Policija je na novinarski konferenci v Zagrebu pojasnila, da je imel osumljenec odvetnika Zvonimirja Hodaka za odgovornega, ker je pred štirinajstimi leti dobil odpoved in se je znašel v težkem socialnem položaju. Osumljenec za umor 26-letne Hodakove je namreč leta 1995 dobil odpoved v zagrebškem športnem parku "Mladost", v katerem je Hodak igral tenis.

Policija trdi, da je Šlogar poznal celotno Hodakovo družino, od odvetnika pa je pričakoval pomoč pri iskanju nove službe ali pri vrnitvi na staro delovno mesto. Toda do tega ni prišlo in Šlogar je imel Hodaka za glavnega krivca za svoje stanje, je pojasnila policija.

Potem ko je dobil odpoved, je začel prejemati socialno pomoč, stanovanje pa je moral prodati za takratnih 90.000 nemških mark. Živel je kot podnajemnik, septembra lani pa je porabil ves denar in postal brezdomec. Zatem je začel razmišljati o maščevanju Hodaku, je dejala policija.

Ivano Hodak je na dan umora, 6. oktobra lani, zasledoval in nato ustrelil na vhodu v stavbo v središču Zagreba, v kateri je živela s starši. Za pištolo ni imel dovoljenja, izstrelil pa je dva strela in nato pobegnil. Slaba dva meseca kasneje ga je policija privedla zaradi klateštva, saj je bil brez dokumentov.

Na kozolcu, na katerem je spal, so našli pištolo beretta kalibra 7,65 ter ugotovili, da gre za orožje iz katerega je ustreljena Hodakova. Policija je Šlogarja vnovič prijela v četrtek ter ga obtožila za kaznivo dejanje umora. Policija je še poudarila, da so v preiskavi preverili 672 oseb, pri 58 pa so izvedli kriminalistično preiskavo.

Medtem je Zvonimir Hodak za hrvaške medije zanikal, da je obljubljal službo Šlogarju. Obenem se je opravičil kontroverznemu podjetniku Hrvoju Petraču, ki ga je obtožil, da je povezan z umorom hčerke Ivane. Petrač je sicer v zaporu zaradi ugrabitve sina generala Vladimirja Zagorca, njegov odvetnik pa je Zvonimir Hodak.