kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pri Splitu spet izbruhnil požar

Deli na:
Pri Splitu spet izbruhnil požar

Foto: Bobo

V bližini Splita je včeraj popoldne izbruhnil večji požar. Ko se je ogenj približal naselju Klis-Kosa, so preventivno evakuirali ljudi iz nekaj hiš.

V požaru, ki je že pod nadzorom, je bil po poročanju hrvaškega spletnega portala index.hr poškodovan en gasilec. Kasneje je zagorelo tudi med Šibenikom in Vodicami.

Zaradi požara so zaprli cesto Solin-Klis. Pri gašenju je pomagalo pet letal za gašenje.

Župan Solina Dalibor Ninčević je dejal, da je zgorelo veliko površin. "Razmere niso dobre. Gori predvsem borov gozd. Na terenu je veliko gasilcev," je pojasnil za indeks. "Ne morem se otresti dvoma, da nekateri od teh požarov niso naključni," je dodal župan. V požaru je zgorela lesena montažna hišica.

V požaru je bil poškodovan prostovoljni gasilec, ki so ga prepeljali na zdravljenje v splitsko bolnišnico. Njegovo stanje je stabilno.

Ogenj je že pod nadzorom, gasilci pa so kljub temu ostali na območju vso noč.

Pozno popoldne je zagorelo tudi med Šibenikom in Vodicami. Pri gašenju sodeluje 48 gasilcev z 19 vozili in štirimi letali za gašenje. Ogenj je doslej uničil okoli 4,5 hektarjev površin, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zagorelo je tudi na otoku Brač med krajema Nerežišća in Donji Humac, a je požar že pod nadzorom. Ogenj se je približal hišam na okoli 200 metrov, a so ga gasilci ustavili. Ta požar tako ni povzročil večje gmotne škode, zgorel je le en vinograd.

Hrvaško obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da so letalske sile že od srede zjutraj pomagajo pri gašenju dveh požarov pri Gračcu severovzhodno od Zadra.