stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pretep pred restavracijo odnesel poslanca srbske skupščine

Deli na:
Pretep pred restavracijo odnesel poslanca srbske skupščine

Foto: Reuters

Vodja Lige socialdemokratov Vojvodine (LSV) Nenad Čanak je včeraj odstopil s položaja poslanca v srbskem parlamentu. Za to se je odločil, potem ko ga parlament ni vzel v bran po incidentu v Novem Sadu, ko se je pred tremi dnevi zapletel v pretep, ker je, kot je zatrdil, branil dostojanstvo svoje družine, poročajo srbski mediji.

Čanak je priznal, da je na parkirišču pred neko restavracijo v Novem Sadu Pavla Lešanovića pretepel s pestmi, ker ga je žalil pred nečakinjo. Lešanović naj bi Čanaka zmerjal z lopovom, Čanakove nečakinje pa naj bi se "dotikal, kot da je zadnja prostitutka", poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Kot je pojasnil vodja LSV, se je za odstop s položaja poslanca v srbski skupščini odločil, ker je bil izpostavljen javnemu linču, in sicer samo zato, ker je branil čast svoje družine.

Za takšno potezo pa se je odločil tudi zato, da mu med sodnim postopkom ne bi očitali sklicevanja na poslansko imuniteto. Čanaka je zmotilo še, da so ga nekateri javno obsodili še pred kakršnim koli sodnim postopkom, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Brez zapletov pa ni minil niti njegov odstop. Svoj odstop bi namreč moral overiti tudi na sodišču, česar ni storil, zato mu odstopa v skupščini niso upoštevali. Čanak je zatrdil, da vztraja pri odstopu, ki ga bo čim prej overil tudi na sodišču, dodaja Beta.