požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predsednik državljanom: Oborožite se, z ognjem odgovorite teroristom!

Deli na:
Predsednik državljanom: Oborožite se, z ognjem odgovorite teroristom!

Foto: Getty Images

Češki predsednik Miloš Zeman zaradi terorizma pozval državljane: »Oborožite se!« - Deset milijonov Čehov razpolaga s skoraj milijon kosi strelnega orožja – Češka ima enega najbolj liberalnih zakonov o orožju

Češki predsednik Miloš Zeman je v začetku meseca v intervjuju za najbolj brani časopis Blesk Čehe pozval, naj se oborožijo, naj kupujejo orožje, da bodo lahko, če pride do terorističnega napada, streljali nazaj po napadalcih. Ob tem je pohvalil svojo ženo Ivano, ki je že kupila pištolo in pridno vadi streljanje. »Verjamem, da me bo zaščitila pred teroristi, čeprav mene varujejo predvsem varnostniki,« je dejal.

Zeman je v intervjuju ponovil svoje izjave po terorističnih napadih v Franciji in Nemčiji, da bi bilo med državljani manj žrtev, če bi bili oboroženi in bi lahko z ognjem odgovorili na napad.

Od začetka letošnjega leta se je število dovoljenj za strelno orožje povečalo za 5.944, tako da je oboroženih Čehov že skoraj 300.000. Na Češkem, ki ima sicer okoli 10 milijonov prebivalcev, je v lasti zasebnikov 784.722 kosov orožja. Zakon o orožju je zelo liberalen, saj lahko sredstva za samoobrambo, kot so plinske pištole, spreji, elektrošokerji in električni pendreki, kupi vsakdo. Za njih ne potrebuješ dovoljenja, iz zakona o orožju so izločeni.