900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predsednik CSU po prihodnjih deželnih volitvah verjetno ne bo več vodil Bavarske

Deli na:
Predsednik CSU po prihodnjih deželnih volitvah verjetno ne bo več vodil Bavarske

Predsednik bavarske deželne vlade Horst Seehofer - Foto: Reuters

Bavarski notranji minister Joachim Herrmann iz vrst krščansko-socialne unije (CSU) želi po prihodnjih deželnih volitvah jeseni 2018 voditi največjo nemško deželo, je izvedel nemški časnik Süddeutsche Zeitung.

Že prejšnji teden so se pojavila ugibanja, da predsednik CSU Horst Seehofer ne namerava nadaljevati svojega mandata na vrhu Bavarske.

V CSU se po poraznem rezultatu na parlamentarnih volitvah septembra bije boj za oblast. Vodja deželne vlade na Bavarskem Seehofer bi moral sicer že prejšnji teden razkriti svoje načrte za prihodnost, a bo to storil v prihodnjih dveh tednih.

Süddeutsche Zeitung piše, da je po njihovih informacijah Herrmann v ožjem krogu vodilnih v stranki privolil v kandidaturo za vodilnega kandidata CSU na prihodnjih deželnih volitvah. Na srečanju je bil med drugim prisoten tudi Seehofer.

Najverjetneje pa bodo člani stranke tokrat odločali med Herrmannom in bavarskim finančnim ministrom Markusom Söderjem, ki sicer še ni potrdil svoje kandidature. Söder je dolgoletni Seehoferjem tekmec, ki uživa široko podporo poslanske skupine v deželnem parlamentu. Vodilni kandidat stranke, ki bo zmagala na volitvah prihodnjo jesen, pa bo predvidoma prevzel tudi vodenje Bavarske, ki jo sicer od leta 2008 vodi Seehofer.

Poslanska skupina CSU v bavarskem deželnem parlamentu se bo v ponedeljek sestala in uradno predlagala Seehoferjevega naslednika. Zelo verjetno je sicer, da bo Seehofer ostal predsednik stranke, še piše Süddeutsche Zeitung.

Herrmann je za časnik dejal, da informacij ne bo komentiral, dokler svojih načrtov ne razkrije Seehofer.