Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predsednik avstralskega parlamenta odstopil zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja

Deli na:

Predsednik avstralskega parlamenta Peter Slipper je danes odstopil zaradi obtožb, da je spolno nadlegoval zaposlenega v svojem kabinetu, ki mu očita tudi neustrezno uporabo javnih sredstev. Kljub odstopu Slipper vztrajno zatrjuje, da so obtožbe neresnične.

Slipper, ki je bil na potovanju v tujini, se je danes vrnil v Avstralijo, potem ko je njegov nekdanji pomočnik James Ashby proti njemu vložil tožbo zaradi spolnega nadlegovanja.

Slipper, ki je poročen in ima otroke, je odločno zavrnil obtožbe svojega nekdanjega pomočnika, ki trdi, da ga je Slipper zaposlil samo zato, da bi z njim začel spolno razmerje.

33-letni Ashby je v petek na avstralskem zveznem sodišču sprožil pravni postopek. Slipperja obtožuje, da mu je pošiljal eksplicitna SMS sporočila in ga še drugače spolno nadlegoval. Trdi tudi, da je Slipper neprimerno uporabil javna sredstva, namenjena za prevoze s taksiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Potem ko je opozicija zahtevala njegov odstop, je Slipper danes v sporočilu za javnost zapisal, da so Ashbyjeve trditve neresnične, a dodal, da bo kljub temu, dokler se obtožbe ne razčistijo, odstopil s položaja predsednika parlamenta.