pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Predrzni Britanec poziral z egiptovskim ugrabiteljem letala

Deli na:
Predrzni Britanec poziral z egiptovskim ugrabiteljem letala

Foto: Twitter

Moški, ki je včeraj ugrabil egiptovsko potniško letalo in ga z bombno grožnjo preusmeril na Ciper, je star znanec policije. Kot je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo, ima policijsko kartoteko zaradi poneverbe, osumljen je bil več prevar in kraj ter v več primerih kaznivih dejanj, povezanih z mamili, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Eden od potnikov na letalu je drzno poziral ob ugrabitelju, ki ima na fotografiji nadet domnevni pas z razstrelivom.

Domnevni ugrabitelj, Egipčan Seif al Din Mustafa in njegova prtljaga sta bila na aleksandrijskem letališču podvržena popolnim varnostnim pregledom, a je svoj lažni pas z eksplozivom sestavil s predmeti iz osebne prtljage, so dodali. Moški je več ovitkov za mobilne telefone s kabli povezal v nekakšen pas, za katerega je trdil, da je poln razstreliva. Kasneje se je izkazalo, da eksploziva v njem ni bilo.

Britanec Benjamin Innes je bil eden zadnjih izpuščenih potnikov, ki je to priložnost izkoristil, da je poziral za fotografijo z Din Mustafo.

Foto: Twitter

Ministrstvo je na Facebooku objavilo tudi posnetek z nadzorne kamere, na katerem je videti, kako je šel preko varnostnih pregledov, Objavili so tudi fotografijo rentgenskega posnetka njegove osebne prtljage.

Med notranjim letom iz Aleksandrije v Kairo je moški ugrabil letalo egiptovske družbe EgyptAir. Zatrdil je, da ima razstrelivo, ki ga bo detoniral. Zahteval je pristanek na Cipru. Po večurni drami so vsi potniki in člani posadke letalo na letališču v Larnaki zapustili nepoškodovani, ugrabitelj pa se je predal policiji. Motiv še ni jasen. Potniki so medtem že prispeli v Kairo.